Pedro Helibron l-a înlocuit pe românul Călin Rovinescu la conducerea Star Alliance

Autor: Ioana Matei Postat la 08 decembrie 2016 125 afişări

Pedro Helibron, CEO-ul Copa Holdings şi Copa Airlines (operatorul aerian principal din Panama) este noul preşedinte al consiliului director al alianţei aviatice Star Alliance. Anterior, în această poziţie s-a aflat timp de patru ani Călin Rovinescu, CEO-ul Air Canada.

”Aş vrea să îi mulţumesc lui Călin pentru timpul şi dedicarea pe care le-a investit în rolul de preşedinte al consiliului director al alianţei. Mandatul său de patru ani s-a suprapus unei perioade cruciale pentru dezvoltarea acestei alianţe, interval în care organizaţia a evoluat de la o strategie de creştere a numărului de membri, la una orientată spre o mai mare coeziune şi de livrare a mai multe produse moderne, integrate.”

În noul său rol, Helibron va conduce cele două întâlniri anuale ale alianţei şi va fi purtătorul de cuvânt al consiliului director al acesteia.

”A fost o onoare pentru mine să conduc consiliul într-o perioadă cu multe provocări pentru întreaga industrie aviatică”, a spus şi Călin Rovinescu, în cadrul unui eveniment organizat în Los Angeles.

Călin Rovinescu a plecat din România împreună cu familia în Canada când avea cinci ani. După o jumătate de secol, a ajuns unul dintre cei mai bine plătiţi executivi români din lume, potrivit articolelor anterioare ale Business Magazin. El este CEO-ul Air Canada, una dintre cele mai competitive companii aviatice din lume.

Star Alliance a fost fondată în 1997. În prezent, aceasta reuneşte 28 de operatori aerieni, fiecare dintre aceste companii fiind reprezentată în consiliul director de către CEO-ul ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.