Pe ce salarii mai pleacă românii la muncă în străinătate

Postat la 18 martie 2016 648 afişări

Pe ce salarii mai pleacă românii la muncă în străinătate

 „Dacă în 2010 un român aplica la 12-15 joburi pentru a pleca în străinătate, începând de anul trecut românii aplică, în medie, la două-trei oferte de muncă.“

Un medic român care aplică pentru un loc de muncă în străinătate poate primi un salariu cuprins între 5.000 şi 7.000 de euro net pe lună, aceasta fiind poziţia pentru care se pot obţine printre cele mai mari salarii în străi­nătate,  potrivit da­telor furnizate de reprezentanţii plat­formei de recrutare pentru străinătate Tjobs.

Spre comparaţie, în România un medic câştigă în România în jur de 700-800 de euro net pe lună.

În topul celor mai bine plătite meserii din străinătate se mai află cea de muncitor în construcţii (unde salariile variază între 1.700 şi 3.200 de euro pe lună), dar şi cea de şofer (unde se poate câştiga între 1.600 şi 2.300 de euro pe lună).

În 2015, platforma Tjobs a găzduit peste un milion de anunţuri de locuri de muncă scoase la concurs de angajatori, iar pentru anul acesta reprezentanţii companiei estimează o creştere a numărului de oferte de muncă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pe-ce-salarii-mai-pleaca-romanii-la-munca-in-strainatate-15117394
15117394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.