International Insurance Consortium vrea să preia Carpatica Asig

Postat la 17 martie 2016 118 afişări

International Insurance Consortium vrea să preia Carpatica Asig

International Insurance Consortium din Olanda a ajuns la o înţelegere cu proprietarii companiei de asigurări Carpatica Asig, aflată în procedură de rezoluţie sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor, fondul de investiţii urmând să preia asigurătorul român.

Tranzacţia este însă condiţionată de avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“Intenţia este de a parafa tranzacţia înainte de venirea verii, în funcţie de aprobarea reglementatorului”, a transmis International Insurance Consortium.

"International Insurance Consortium (IIC), o companie cu sediul în Olanda focusată pe companiile de asigurări din Europa de Est şi Sud-Est, a semnat o înţelegere cu proprietarii companiei de asigurări Carpatica Asig privind transferul a 100% din acţiunile Carpatica Asig către IIC.

IIC crede în potenţialul de creştere al companiei şi al pieţei româneşti, în general", a transmis fondul International Insurance Consortium.

Jacob Westerlaken, managing director of IIC, exprimă intenţia de a capitaliza adecvat compania, după primirea tuturor aprobărilor necesare.

Carpatica Asig a eşuat iniţial să atragă un investitor în acţionariat în termenul dat de ASF, de aceea a intrat în rezoluţie la începutul acestui an. Fondul de Garantare a Asiguraţilor a devenit noul administrator temporar al Carpatica Asig, după ce Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive a societăţii cu retragerea aprobării.

Carpatica Asig se află sub atenta supraveghere a ASF din luna aprilie 2014, când a fost pusă în redresare financiară.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/international-insurance-consortium-vrea-sa-preia-carpatica-asig-15113951
15113951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.