PayU, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online, anunţă colaborarea cu Celo, platforma de blockchain mobile-first, pentru lansarea unei noi opţiuni de plată prin stablecoin

Autor: Mircea Nica Postat la 22 iulie 2021 41 afişări

PayU, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de plăţi online, anunţă colaborarea cu Celo, platforma de blockchain mobile-first, pentru lansarea unei noi opţiuni de plată prin stablecoin

PayU, divizia fintech şi plăţi online a Prosus şi-a anunţat colaborarea cu Celo, platformă de blockchain mobile-first, orientată către a pune DeFi la dispoziţia oricărui utilizator de smartphone. Astfel, alături de achziiţionarea CELO, PayU va putea oferi plăţi cu stablecoin, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii PayU.

„Această mişcare se aliniază viziunii noastre despre o lume fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera. Ne străduim să dotăm comercianţii şi clienţii acestora cu cele mai recente soluţii de plată, iar acest lucru ne-a determinat să investim în CELO şi să achiziţionăm tokens, pe lângă integrarea ofertei stablecoin pentru clienţii şi partenerii noştri. Pe măsură ce tranzacţiile digitale devin o normă, este important să dotăm comercianţii şi clienţii cu cele mai recente soluţii de plată. Colaborarea cu First DAG şi Celo, pentru a oferi o nouă opţiune de plată, creează noi oportunităţi pentru comercianţii din mediul online şi va deschide noi posibilităţi, prin care utilizatorii să tranzacţioneze liber”, a transmis Mario Shiliashki, CEO al PayU Global Payments.

Folosind platforma First DAG, care acţionează ca un intermediar dintre comerciant şi banca aleasă de el, comercianţii PayU pot accepta fără probleme plăţi stablecoin fără a integra componente suplimentare blockchain.

PayU şi First DAG se alătură, de asemenea, Celo’s Alliance For Prosperity, care permite colaborări cu întreaga gamă de tehnologii şi oferă dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicaţii mobile descentralizate (dApps), care se bazează pe platforma blockchain a Celo. Astfel,  se alătură Opera, Deutsche Telekom, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures, Gitcoin, Anchorage şi peste 150 de organizaţii diferite, care construiesc şi integrează soluţii de plată care să servească mai bine nevoile utilizatorilor la nivel global.

PayU este unul dintre principalii furnizori de servicii de plăţi online din lume, care operează în peste 50 de pieţe şi sprijină peste 450.000 de comercianţi şi milioane de clienţi din America Latină, Africa, Europa şi Asia.

Stablecoins sunt foarte potrivite pentru pieţele în creştere cum sunt acestea, deoarece oferă acces la active digitale care au acoperire în dolari şi euro, şi sunt protejate de volatilitatea unor monede fiat şi a unor criptomonede. Participanţii din pieţele cu creşteri semnificative pot economisi şi trimite cu uşurinţă bani, fără a mai fi nevoie să acceseze instituţii financiare tradiţionale sau monede locale volatile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
platforma,
plati online,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.