Patru proiecte majore în România vor beneficia de finanţări europene de circa 2 miliarde de euro

Postat la 02 aprilie 2019 113 afişări

Patru proiecte majore în România vor beneficia de finanţări europene de circa 2 miliarde de euro, acestea urmând să îmbunătăţească transportul public din Bucureşti, să protejeze litoralul Mării Negre şi să asigure o mai bună aprovizionarea cu apă şi un sistem extins de canalizare în judeţul Timiş.

Patru proiecte majore în România vor beneficia de finanţări europene de circa 2 miliarde de euro

Cele patru proiecte, a căror finanţare a fost semnată marţi de comisarul european Corina Creţu, sunt „Reţea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti”, „Îmbunătăţirea serviciilor de transport pe linia de metrou 2, Berceni-Pipera”, „Protecţia şi Reabilitarea zonei costiere - Faza a II-a” şi „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Timiş.” Toate aceste proiecte sunt parte a Programului Operaţional „Infrastructura Mare”.

 

„Reţea de infrastructură rutieră integrată pentru zona orbitală din Bucureşti”, - Proiectul vine să ofere soluţia în ceea ce priveşte capacitatea limitată a actualului inel de autostradă din jurul Bucureştiului prin modernizarea câtorva porţiuni cu câte 2 benzi pe sens a acestei şosele, precum şi construirea legăturilor Domneşti-DJ602, Olteniţa-DN4, Berceni-DJ401 şi Mogoşoaia-DN1A. Proiectul prevede, de asemenea, construirea a 51 de km a noii Autostrăzi de Centură Sud a Bucureştiului. Proiectul va fluidiza traficul din capitala României, urmând a fi finanţat cu peste 1 miliard de euro de către UE, iar costul eligibil total al proiectului major este de 1, 2 miliarde de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
proiecte,
miliarde,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.