Patru naţiuni din Asia de Sud susţin organizarea din doi în doi ani a Cupei Mondiale

Autor: Rafael Hekman Postat la 06 septembrie 2021 31 afişări

Propunerea organismului de conducere FIFA de a organiza Cupa Mondială odată la doi ani, în loc de odată la patru ani, a primit sprijinul a patru federaţii de fotbal din Asia de Sud, care au declarat că acest demers ar stimula dezvoltarea jocului în regiune, relatează Reuters.

Patru naţiuni din Asia de Sud susţin organizarea din doi în doi ani a Cupei Mondiale

În luna mai, congresul FIFA a votat în favoarea realizării unui studiu de fezabilitate privind organizarea Cupei Mondiale, atât la masculin cât şi la feminin, odată la doi ani, deşi propunerile de modificare a ciclului stabilit de patru ani se vor confrunta cu opoziţia UEFA, organismul de conducere european, şi a cluburilor de top de pe continent.

Bangladesh, Maldive, Nepal şi Sri Lanka au precizat într-o declaraţie comună că se numără printre cele 166 de federaţii naţionale care au votat în favoarea acestui congres.

"Intervalul de patru ani între două Cupe Mondiale FIFA este prea mare şi fereastra de oportunitate prea mică, pentru a exclude generaţii întregi de talente", au declarat federaţiile.

"Mai puţin de un sfert dintre asociaţiile membre actuale ale AFC (organizaţia continentală asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol de turnee finale ale Cupei Mondiale FIFA, în condiţiile în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării", susţin acestea în comunicat.

Confederaţia asiatică de fotbal are garantate patru locuri automate şi un loc de baraj intercontinental la Cupa Mondială masculină din 2020, alături de gazda turneului, Qatar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa mondială,
qatar 2022,
fifa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.