Patru destinaţii turistice mai puţin cunoscute de lângă Paris care merită vizitate

Autor: Catalina Murea Postat la 27 aprilie 2019 56 afişări

Prezentăm mai jos patru destinaţii turistice mai puţin cunoscute de lângă Paris, care merită vizitate datorită peisajelor oferite şi a istoriei fascinate, potrivit dailymail.co.uk.

La Guinguette Auvergnate

La Guinguette Auvergnate este un restaurant aflat pe Sena, în localitatea Villeneuve-Saint-Georges, la 15,5 kilometri de centrul Parisului. Localul, celebru pentru rozul pastelat în care este pictat la exterior, se află în apropierea gării Villeneuve Triage.

Restaurantul este cunoscut pentru atmosfera prietenoasă şi de familie, felurile de mâncare tradiţionale regiunii Auvergne, muzica interpretată la acordeon şi grădina cu vedere spre apă.

Vila Savoye

Vila Savoye a fost construită în 1929, în localitatea Poissy. Clădirea în stil modernist este alcătuită după cele cinci puncte arhitecturale ale arhitectului elveţian Le Corbusier : pilotis (structură din piloni), toit terrasse (acoperiş circulabil), plan libre (plan liber), façade libre (faţada liberă) şi fenêtre en longueur (fereastră pe lungime).

Locuinţa a fost proprietatea familiei Savoye şi a intrat în administrarea statului în 1958. Vila a căpătat statutul oficial de monument istoric în 1965, iar, în 2016, a fost inclusă pe lista patrimoniul mondial UNESCO.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DESTINAŢII TURISTICE,
PARIS,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.