Patronatele bancare cer să nu se generalizeze acuzaţiile de neplată a impozitului pe profit

Postat la 11 august 2017 49 afişări

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) reacţionează, într-un comunicat transmis vineri, faţă de acuzaţiile că unele bănci fie îşi externalizează profiturile, fie înregistrează pierderi în mod voit pentru a se sustrage plăţii impozitului pe profit.

Patronatele bancare cer să nu se generalizeze acuzaţiile de neplată a impozitului pe profit

ARB şi CPBR consideră că în situaţia în care autorităţile au identificat sau vor identifica orice fel de abateri la unele instituţii de credit, acestea „trebuie clarificate şi soluţionate individual, nu prin anatemizarea întregului sector bancar”.

Instituţiile de credit „au fost şi rămân deschise să se angajeze în discuţii constructive si edificatoare la nivel de conţinut cu autorităţile competente, individual sau prin organizaţiile de reprezentare ale sectorului bancar”, se marată în comunicatul comun al celor două organizaţii.

Asociaţia Română a Băncilor şi Consiliul Patronatelor Bancare din România sunt îngrijorate de faptul că acuzaţiile vehiculate în ultima perioadă asupra sectorului bancar în general pot afecta încrederea în sistemul bancar pe de o parte, însă şi încrederea băncilor în climatul general de afaceri a cărui predictibilitate este afectată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.