Patriarhul Daniel la Sf. Maria Mică: "Naşterea de prunci poate aduce sfinţi mai mulţi în lume"

Postat la 08 septembrie 2012 295 afişări

Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului. Cunoscută în popor ca Sfânta Maria Mică, este cea mai mare sărbătoare a începutului de an bisericesc.

În cuvântul de învăţătură rostit la Mănăstirea Antim din Bucureşti, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a arătat că naşterea de prunci este un dar mare şi sfânt şi a evidenţiat faptul că cine aduce prunci pe lume se face împreună lucrător cu Dumnezeu pentru veşnicie.

"Naşterea de prunci este un dar sfânt, mare, pentru că dacă o familie aduce pe lume prunci şi educă aceşti copii în credinţă, ei nu vor fi doar cetăţeni ai lumii acestora, ci vor fi şi cetăţeni ai Împărăţiei Cerurilor, cu alte cuvinte cine dă naştere copiilor este un împreună lucrător cu Dumnezeu pentru veşnicie", a precizat Daniel, citat de agenţia Basilica.

Pruncii crescuţi în credinţă pot fii viitori sfinţi, a mai arătat Patriarhul României. "O mulţime de copii crescuţi în credinţă, din părinţi credincioşi, au devenit sfinţi. Ei trăiesc veşnic în iubirea Preasfintei Treimi şi devin rugători pentru familia respectivă, pentru ţara respectivă, pentru poporul respectiv şi pentru lumea întreagă. Deci, naşterea de prunci este o posibilitate de a aduce sfinţi mai mulţi în lumea aceasta şi în Împărăţia Cerurilor. Naşterea de prunci nu are doar un aspect biologic, sau unul sociologic, sau unul patriotic de a avea mai mulţi cetăţeni într-o ţară, naşterea de prunci este o lucrare cu valoare eternă pentru că cei care s-au născut şi au trăit în credinţă, se mântuiesc şi întră în Împărăţia Cerurilor vor fi pururi rugători pentru umanitate şi pururea slăvitori ai iubirii Preasfintei Treimi, iubire care se cultivă în familia creştină începând cu botezul în numele Preasfintei Treimi", a mai spus Patriarhul Daniel.

El a adresat urări de bine tuturor celor care îşi serbează onomastica, îndemnându-i să urmeze pilda Maicii Domnului: "Cu prilejul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, Născătoarea de Dumnezeu şi Pururea Fecioară Maria, dorim să adresăm tuturor celor care poartă numele de Maria, Marian şi derivate, mulţi ani cu sănătate, cu bucurii duhovniceşti, cu spor în fapte bune şi dorim tuturor, de asemenea, să urmeze pilda Maicii Domnului prin credinţă puternică şi lucrare smerită de împlinire a poruncilor lui Dumnezeu".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patriarhul-daniel-la-sf-maria-mica-nasterea-de-prunci-poate-aduce-sfinti-mai-multi-in-lume-10039673
10039673
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.