Patriarhul Daniel, CETĂŢEAN DE ONOARE al Capitalei, pentru activitatea filantropică şi RIDICAREA Catedralei

Postat la 31 ianuarie 2019 60 afişări

Preafericitul Patriarh Daniel a fost numit cetăţean de onoare al Capitalei. Decizia s-a luat în şedinţa CGMB de joi, iar proiectul a fost iniţiat de Gabriela Firea. Titlul i se conferă „pentru activitatea social-filantropică” şi pentru „ridicarea Catedralei”.

Patriarhul Daniel, CETĂŢEAN DE ONOARE al Capitalei, pentru activitatea filantropică şi RIDICAREA Catedralei

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi.

 

Având în vedere importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

 

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susţinut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor...Biserica Mânturii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

 

Cititi mai multe pe www.gamdul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.