Paşapoartele electronice ar putea fi valabile timp de 10 ani

Postat la 22 noiembrie 2017 87 afişări

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, printr-un proiect de lege, dublarea termenului de valabilitate pentru paşapoartele simple electronice de la 5 la 10 ani pentru persoanele care au peste 25 de ani, pe motiv că schimbările de fizionomie sunt mai puţin accentuate, după această vârstă.

Paşapoartele electronice ar putea fi valabile timp de 10 ani

"Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani, paşaportul simplu electronic va fi valabil trei ani, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani va fi valabil 5 ani. Prin proiectul de lege, propunem dublarea termenului de valabilitate a paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta de peste 25 de ani. Opţiunea a ţinut cont de faptul că, după această vârstă, schimbările de fizionomie sunt mai puţin accentuate", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Ministerul Afacerilor Interne.

Un motiv care să la baza acestei propuneri este faptul că, în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, paşapoartele simple electronice au termen de valabilitate de 10 ani.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.