Paşapoartele australiene au de acum trei sexe: bărbat, femeie şi nedeterminat. Cum comentaţi?

Postat la 20 septembrie 2011 22 afişări

Paşapoartele australiene vor avea de acum trei opţiuni în ce priveşte sexul titularului – după cele mai noi reglementări legate de stoparea discriminărilor împotriva transsexualilor, au declarat oficiali ai guvernului, citati de washingtonpost.com

Persoanele care nu sunt din punct de vedere biologic în totalitate bărbaţi sau femei vor avea posibilitatea să înlocuiască litera M sau F cu X. Cât despre transsexuali, ei vor putea să aleagă dacă sunt bărbaţi sau femei pe baza unei adeverinţe medicale, fără să poată totuşi alege varianta X. Până în prezent, oamenilor nu li se permitea să devină din femei bărbaţi sau invers fără o operaţie totală de schimbare de sex. Statele Unite au renunţat însă la această prevedere care îi discrimina pe transsexuali. Orice ţară care se supune regulilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile de scanare a paşapoartelor poate introduce sexul X.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
pasapoarte,
australia,
sex
/actualitate/pasapoartele-australiene-au-de-acum-trei-sexe-barbat-femeie-si-nedeterminat-cum-comentati-8776564
8776564
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.