Compania aeriană din România care cere mai mulţi bani pe bagajul de cală decât pe biletul de avion

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 iulie 2014 4302 afişări

Compania aeriană din România care cere mai mulţi bani pe bagajul de cală decât pe biletul de avion

Pasagerii companiei aeriene low-cost Wizz Air, care zboară din Bucureşti către anumite destinaţii europene, plătesc mai mult pentru bagajul de cală, rezervat online, decât pentru bilet. 

Costul unui bilet între Bucureşti şi destinaţii precum Malmo (Suedia), Bari (Italia), Oslo (Norvegia), Doncaster (Marea Britanie) sau Nuremberg (Germania) este mai mic decât cel al bagajului transportat la cală.

Spre exemplu, dacă un zbor pe relaţia Bucureşti Otopeni - Malmo (Suedia), efectuat în luna august, costă 99 de lei, preţul bagajului de cală este de 135 de lei.


CITEŞTE ŞI: Absurdul bagajelor de mână la Wizz Air: dacă plăteşti bagaj de mână mare, nu-l mai poţi lua deloc pe cel mic gratuit


"Pentru fiecare bagaj înregistrat, pentru fiecare zbor şi pentru fiecare pasager va fi plătită o taxă. Scopul nostru este să asigurăm tarife competitive, având posibilitatea de a adăuga opţiuni pentru servicii suplimentare numai atunci când aveţi nevoie de acestea", informează compania, referitor la politica de bagaje.

Preţul unui bagaj de cală poate ajunge la 158 de lei / pasager / zbor, potrivit informaţiilor disponibile pe siteul companiei.

În prezent, Wizz Air operează 84 de rute din România către 40 de destinaţii. Wizz Air a transportat anul trecut în şi dinspre România 3,2 milioane de pasageri, faţă de 2,7 milioane în 2012. Wizz Air operează o flotă de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigură legătura între 95 de destinaţii din 35 de ţări. Compania este deţinută de fondul american de investiţii Indigo Partners.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bagaje de mana,
wizz air,
pasageri
/actualitate/compania-aeriana-din-romania-care-cere-mai-multi-bani-pe-bagajul-de-cala-decat-pe-biletul-de-avion-12969997
12969997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.