Participanţi la un curs de terorism în Irak, ucişi după ce instructorul a detonat o bombă

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 11 august 2014 41 afişări

Un comandant din gruparea Statul Islamic a detonat accidental o centură cu explozibili în cursul unei demonstraţii pentru un grup de militanţi, prezenţi la o tabără de antrenament organizată la nord de Bagdad, în incident fiind ucişi intructorul şi alţi 21 de participanţi la "cursul de terorism".

Alte 15 persoane au fost rănite în urma exploziei, potrivit poliţiei şi oficialilor din armata irakiană, care s-a produs într-un complex situat în nord-estul provinciei Salahuddin, relatează The Independent, în ediţia online.

Numele instructorului nu a fost dezvăluit, însă un ofiţer din armata irakiană l-a descris drept un membru important al grupării radicale Statul Islamic, care avea capacitatea "să ucidă mai mulţi inamici în acelaşi timp".

Insurgenţii sunniţi din gruparea Statul Islamic, foarte activă şi în războiul civil din Siria, au lansat la începutul lunii iunie o puternică ofensivă în Irak, cucerind teritorii importante şi obligând armata irakiană să se retragă până aproape de capitala Bagdad.

Atacurile asupra civililor au luat amploare în Irak, odată cu ascensiunea grupării Statul Islamic, iar oficiali din Departamentul de Stat american au anunţat recent că 50 de atentate sinucigaşe au avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce în noiembrie 2012 au fost înregistrate doar trei atacuri.

Preşedintele Barack Obama a autorizat săptămâna trecută raiduri aeriene asupra unor poziţii ale Statului Islamic din Irak, care ameninţau personalul american cu baza la Erbil, în Kurdistanul irakian. Este pentru prima dată când Statele Unite se implică în Irak după retragerea trupelor, în 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IRAK,
TERORISM,
/actualitate/participanti-la-un-curs-de-terorism-in-irak-ucisi-dupa-ce-instructorul-a-detonat-o-bomba-13071716
13071716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.