Parlamentul Republicii Moldova dezbate săptămâna viitoare o moţiune de cenzură la adresa Guvernului

Autor: Mihai Draghici Postat la 22 octombrie 2015 51 afişări

Parlamentul Republicii Moldova urmează să dezbată, săptămâna viitoare, o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Valeriu Streleţ depusă de Partidul Socialiştilor (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor (PCRM).

Moţiunea de cenzură intervine în contextul mişcărilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleţ şi al arestării fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită.

"Votul va avea loc joia viitoare", a declarat liderul socialist, Igor Dodon, citat de Reuters.

Guvernul susţinut de coaliţia proeuropeană a respins apelurile de până acum privind demisia.

Judecătorii moldoveni au decis, duminică, plasarea în arest preventiv a fostului premier liberal-democrat Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită.

Guvernul de la Chişinău este susţinut în Parlament de Alianţa pentru Integrare Europeană - formată din Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova.

Platforma Demnitate şi Adevăr şi forţele politice ale opoziţiei de stânga şi extremă-stânga organizează de câteva săptămâni proteste antiguvernamentale separate la Chişinău.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
MOŢIUNE,
/actualitate/parlamentul-republicii-moldova-dezbate-saptamana-viitoare-o-motiune-de-cenzura-la-adresa-guvernului-14858925
14858925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.