Parlamentul European se opune planului vizat de statele UE pentru un fond destinat băncilor cu probleme financiare

Postat la 17 ianuarie 2014 28 afişări

Acordul statelor Uniunii Europene (UE) de a înfiinţa un fond de 55 de miliarde de euro pentru a sprijini băncile cu probleme financiare încalcă legislaţia UE, potrivit Parlamentului European (PE).

Parlamentul European se opune planului vizat de statele UE pentru un fond destinat băncilor cu probleme financiare

 Membrii PE au transmis o scrisoare preşedinţiei UE în care afirmă că acordul interguvernamental privind fondul este ilegal, întrucât trece peste procedura legislativă a uniunii, scrie cotidianul britanic Financial Times.

Frontul comun al parlamentarilor împotriva pactului promovat de Germania evidenţiază dificultăţile statelor UE în a ajunge la un acord de compromis asupra formei acordului până în primăvară, când PE va întrerupe lucrările, în contextul alegerilor.

Miniştrii de Finanţe ai UE au avizat, la sfârşitul lunii deccembrie, un acord privind un fond comun şi procedurile de urmat pentru lichidarea sau restructurarea băncilor cu probleme financiare. Fondul reprezintă piesa lipsă a uinei uniuni bancare prin care liderii europeni vor să susţină încrederea în sectorul finaniar european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-se-opune-planului-vizat-de-statele-ue-pentru-un-fond-destinat-bancilor-cu-probleme-financiare-11917169
11917169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.