Parlamentul European cere o mediere UE "la cel mai înalt nivel politic" în Ucraina

Postat la 12 decembrie 2013 36 afişări

Eurodeputaţi au îndemnat joi să fie creată o misiune de mediere UE "la cel mai înalt nivel politic" între Guvernul ucrainean şi opoziţie, în vederea ieşirii din criză.

Parlamentul European cere o mediere UE "la cel mai înalt nivel politic" în Ucraina

 Europarlamentarii, dintre care unii au afişat steagul Ucrainei în himiciclu, şi-au exprimat susţinerea faţă de manifestanţii de la Kiev, în acestă rezoluţie elaborată în comun de către principalele grupuri politice, adoptată într-o sesiune plenară la Strasbourg.

Textul cere "crearea imediată a unei noi comisii oficiale de mediere din partea Uniunii Europene, la cel mai înalt nivel politic".

Această misiune ar urma să contribuie "la negocieri între Guvern şi opoziţia democratică şi societatea civilă şi să vegheze la o soluţionare paşnică a actualei crize".

Eurodeputaţii şi-au exprimat, în acest text, regretul faţă de decizia autorităţilor ucrainene de a nu semna un acord de asociere cu UE şi au denunţat "presiuni politice şi economice inacceptabile, dar şi ameninţări cu sancţiuni comerciale exercitate de Rusia împotriva Ucrainei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-cere-o-mediere-ue-la-cel-mai-inalt-nivel-politic-in-ucraina-11761202
11761202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.