Parlamentul European a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Marine Le Pen

Postat la 02 martie 2017 112 afişări

PE a aprobat, joi, ridicarea imunităţii parlamentare a candidatei extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, măsură cerută de justiţia franceză care îi reproşează că a postat imagini cu violenţe comise de reţeaua Stat Islamic pe contul ei de Twitter, scrie Le Figaro.

Parlamentul European a aprobat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Marine Le Pen

Această măsură, cu efect imediat, nu vizează şi ancheta privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European (PE), în care Marine Le Pen a fost pusă sub acuzare.

Le Pen a recunoscut că i-a acordat salarii fictive de peste 41.500 de euro din fonduri ale Parlamentului European agentului său de securitate, Thierry Legier, ca asistent parlamentar, în perioada octombrie-decembrie 2011. Aceasta este de asemenea acuzată că i-ar fi plătit asistentei sale Catherine Griset, aproximativ 280.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.