Parlamentul de la Londra votează astăzi acordul privind Brexit

Autor: Teodora Marinescu Postat la 19 octombrie 2019 38 afişări

Parlamentul de la Londra votează astăzi acordul privind Brexit

Parlamentul de la Londra urmează să voteze sâmbătă dacă va aproba sau va respinge noul acord agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, un vot ce urmează să decidă modul în care aceasta urmează să iasă din Uniunea Europeană, relatează The Guardian.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că "speră" ca votul să fie unul "plin de însemnătate", declarând despre noua înţelegere că permite Marii Britanii să "iasă pe deplin" din UE, dar în acelaşi timp să păstreze relaţiile de prietenie de cooperare.

Fostii aliaţi ai premierului din Partidul Unionist Democrat şi partidele de opoziţie şi-au anunţat intenţia de a vota împotrivă, în timp ce peste nouă parlamentari laburisti sunt aşteptaţi să sprijine guvernul.

Parlamentul britanic urmează de asemenea să voteze un amendament care ar putea amâna susţinerea pentru înţelegerea acordului negociat de Boris Johnson până la aprobarea întregii legislaturi relevante, relatează CNN.

Dacă amendamentul va trece, premierul va fi obligat să ceară o extindere a ieşirii Marii Britanii din UE înainte de ora 23.00 sâmbătă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAREA BRITANIE,
BREXIT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.