Parlamentarii români, de la tâmplari şi agronomi la ingineri reprofilaţi ca jurişti şi economişti

Postat la 22 mai 2012 22 afişări

Cu mai multe sau mai puţine mandate la activ, parlamentarii au ajuns în postura de a legifera, după ce între primele meserii în care s-au specializat se numără cele de tâmplari, mecanici, electricieni, ingineri constructori sau minieri, unii reprofilându-se în domenii economice sau juridice.

Sunt numeroşi parlamentari care au intrat în politică având deja studii universitare finalizate, în unele cazuri chiar cu doctorate.

Statistic, principalele profesii reprezentate în Parlament sunt inginerii, economiştii şi juriştii. Astfel, 34,7% din parlamentari sunt ingineri, 19,3% sunt economişti, iar 17,3% sunt jurişti. Între senatori şi deputaţi se mai regăsesc medici, filosofi, teologi, istorici, actori.

Fost tâmplar, cu doi ani de mandat în Parlament

Este vorba despre deputatul PNL de Maramureş, Vasile Berci, care a lucrat până la 25 de ani ca tâmplar în Sighetu Marmaţiei. Totuşi, la 31 de ani a fost licenţiat în istorie la Univeristatea din Cluj Napoca şi ajunge director al şcolii I-VIII din comuna Călineşti, şcoală în care absolvise studiile primare şi gimnaziale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Parlamentarii,
români,
tâmplari,
agronomi
/actualitate/parlamentarii-romani-de-la-tamplari-si-agronomi-la-ingineri-reprofilati-ca-juristi-si-economisti-9659940
9659940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.