Pariul necâştigător al Wizz Air. La ce zbor au renunţat: "Era doar o cursă sezonieră"

Autor: Razvan Muresan Postat la 19 august 2013 6575 afişări

Compania aeriană Wizz Air a renunţat la zborul spre şi dinspre Girona, Spania, operat de la începutul lunii iunie. Oficialii companiei susţin că ruta Bucureşti-Girona era una sezonieră, deşi nu au făcut acest anunţ la lansarea noii destinaţii, iar oraşul nu este cunoscut ca destinaţie turistică de vară.

Pariul necâştigător al Wizz Air. La ce zbor au renunţat: "Era doar o cursă sezonieră"

Wizz Air anunţa în primăvară că introduce de la începutul lunii iunie două zboruri pe săptămână spre şi dinspre Girona, Spania, ca urmare a cererii crescute din partea românilor care muncesc în Spania şi a taxelor de aeroport ridicate de pe aeroportul El Prat din Barcelona. Pe site-ul companiei, ultimele bilete pentru Girona pot fi rezervate pentru mijlocul lunii octombrie, după această perioadă cursa fiind indisponibilă.

"În toate modelele de business sezoniere există decizii luate în functie de sezonalitate. Ceva ce a fost anunţat ca sezonier poate fi operat tot timpul anului şi invers. Este ceea ce descrie natura sezonalităţii ca lucrurile să nu fie niciodata confirmate pe parcursul unui an întreg, ci de la sezon la sezon. În acest caz, s-a decis ca Girona să nu se mai afle în orarul de iarna când acesta a fost definitivat acum câteva săptămâni", au declarat oficialii Wizz Air.

Preţul pentru zborurile către Girona era de două-trei ori mai mic faţă de tarifele Wizz Air către aeroportul El Prat din Barcelona. Wizz Air a pierdut anul trecut 40.000 de pasageri pe seama închiderii unor destinaţii şi a diminuării curselor către Spania.

Distanţa dintre oraşele Girona şi Barcelona este de aproximativ 100 de kilometri. În zonă trăieşte o comunitate importantă a românilor care muncesc în Spania.

Compania a decis să opereze curse şi de la Bucureşti către Perugia, Italia, tot de la începutul lunii iunie 2013, iar zborurile către Perugia vor fi menţinute şi pe durata sezonului rece.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. La nivel internaţional, Wizz Air a anunţat peste 12 milioane de pasageri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.

Wizz Air este singura companie din România care taxează bagajele de mână. Doar bagajele de mână mici pot fi transportate gratis, în anumite condiţii. Iată când poate fi transportat un bagaj de mână gratis.  

Dacă dimensiunile bagajului de mână sunt mai mari de 42x32x25cm, atunci bagajul de mână costă. Află care sunt tarifele unui bagaj de mână la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de mână la Wizz Air.  

Bagajele de cală pot fi transportate în aeronavele Wizz Air contra cost. Află care sunt tarifele unui bagaj de cală la Wizz Air în articolul Cât costă un bagaj de cală la Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
renuntare,
zbor,
cursa,
bucuresti,
barcelona,
girona
/actualitate/pariul-necastigator-al-wizz-air-la-ce-zbor-au-renuntat-era-doar-o-cursa-sezoniera-11259669
11259669
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.