Pariu pe o fermă de curcani bio: două familii au investit aproape 2 mil.euro într-o fermă în Topoloveni şi vor să intre în marile lanţuri de magazine

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 30 decembrie 2022 237 afişări

Pariu pe o fermă de curcani bio: două familii au investit aproape 2 mil.euro într-o fermă în Topoloveni şi vor să intre în marile lanţuri de magazine

Bio Star Logistic, companie deţinută de familiile Vîlnoiu şi Sora, a început recent să livreze curcani din ferma construită în localitatea Topolopeni (judeţul Argeş), iar planul pentru viitor este să intre în lanţurile de magazine. Investiţia în fermă s-a ridicat la aproape 2 milioane de euro dintre care o parte considerabilă a fost reprezentată de fonduri europene. Capacitatea fermei este de circa 2.500 de capete de curcan în sistem ecologic, conform legislaţiei privind agricultura ecologică.

„Pe o hală, într-un adăpost de curcani, nu se pot creşte mai mult de 2.500 de păsări în sistem ecologic, ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu sistemul convenţional, unde capacitatea ar putea fi de aproape de patru ori mai mare. Dacă nu am creşte bio am putea să producem de patru ori mai mulţi curcani. Am preferat însă să producem mai puţin, să oferim curcanilor condiţii extraordinare de bunăstare astfel încât să nu fie stresaţi”, a spus în cadrul emisiunii ZF Agropower Aurelian Vîlnoiu, acţionar al Bio Star Logistic.

Practic, Bio Star Logistic nu poate avea decât un singur ciclu de creştere a curcanilor pe an, iar repopularea fermiei după abatorizarea din această perioadă se va face în luna aprilie, în funcţie de condiţiile meteo, având în vedere că păsările din fermă îşi petrec mare parte din timp în mediul natural, pe pajişte.

“Vrem să oferim, pe lângă cascasa de curcan, şi preparate din carne de curcan, şuncă din carne de curcan bio, pastramă, ruladă, cârnaţi, tobă şi alte specialităţi. Şi aceste produse vor fi tot certificate ecologic deoarece ingredientele folosite la prepararea lor sunt tot bio. Am reuşit să găsim furnizori astfel că vom scoate un produs 100% natural”.

Bio Star Logistic mizează în primă fază pe livrări la domiciliu prin platforma curcanibio.ro, dar va livra şi în băcănii şi lanţuri de magazine cu produse bio.

„Consumatorii vor găsi produsele noastre în magazine partenere în principal în Bucureşti, băcănii, anumite lanţuri cu produse eco care au magazine fizice sau care au magazine consacrate deja pe segmentul bio. Avem deja pregătit site-ul cu vânzare online. Livrarea o vom face noi în Bucureşti în principal dar şi în oraşele din judeţele învecinate cu propria maşină frigorifică. Vom crea un lanţ de distribuţie, vor fi anumite zile în care putem livra direct dar după cum v-am spus produsele noastre se vor regăsi şi în magazinele partenerilor noştri. Pe viitor, am vrea să ajungem să putem fi prezenţi în toată ţara. Dacă există interes chiar şi în lanţurile de hipermarketuri”.

Aurelian Vîlnoiu spune că, deşi capacitatea fermei este limitată, nici consumul nu este foarte mare, astfel că ferma poate livra în hipermarketuri. Antreprenorul spune că există în marile magazine carne de curcan bio venită din import, la preţuri mai mari. Astfel vânzările sunt mici din cauza preţurilor mari. Preţul unei carcase de curcan provenit din ferma Bio Star Logistic este de 69 de lei pe kilogram.

„Noi considerăm că este un preţ bun. Spre exemplu un pui întreg adus din alte ţări se situează undeva la 78-80 de lei. Vorbind de pui. Curcanul întotdeauna este mai scump. Însă noi iată că venim chiar şi sub preţul cărnii de pui adusă din ţările Uniunii Europene”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ferma,
magazine,
familii,
pariu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.