Parintii vor fi amendati cu pana la 1.000 de lei pentru chiulul de la scoala al copiilor

Postat la 30 octombrie 2010 15 afişări

Potrivit noii Legi a educatiei, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, clasa a noua va fi trecuta la gimnaziu, iar cursurile liceale vor dura trei ani.

Legea educatiei prevede invatamant obligatoriu de zece clase, de la grupa pregatitoare la clasa a noua, care va face parte din gimnaziu. Liceul va fi de trei ani, iar parintii vor fi amendati cu sume de pana la o mie de lei pentru absentele elevilor.

O alta schimbare este cea referitoare la conducerea universitatilor, rectorii, decanii si prodecanii urmand a fi alesi prin scrutinul universal, adica prin votul profesorilor si al studentilor. De asemenea, directorii de scoli pot fi afiliati politic, fara a putea ocupa insa functii de conducere in partide.

In tot invatamantul preuniversitar, geografia si istoria se pot preda in limbile minoritatilor nationale, cu obligatia transcrierii si a insusirii toponimiei si in limba romana.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parintii-vor-fi-amendati-cu-pana-la-1-000-de-lei-pentru-chiulul-de-la-scoala-al-copiilor-7625594
7625594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.