Părintele arhimandrit Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă din judeţul Neamţ, a decedat

Postat la 17 iunie 2013 110 afişări

Părintele arhimandrit Justin Pârvu, ctitorul şi stareţul Mănăstirii Petru Vodă din judeţul Neamţ, a decedat duminică noapte, după mai multe săptămâni de suferinţă, din cauza cancerului la stomac.

Părintele arhimandrit Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă din judeţul Neamţ, a decedat

 "La ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămîni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atât i-a iubit şi după care atât a jinduit", potrivit site-ului Mănăstirii Petru Vodă.

De la sfârşitul lunii martie, cancerul de stomac "pe care îl purta în taină de câţiva ani de zile" a dezvoltat o metastază, care a adus complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă "mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună", a precizat sursa citată.

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemniţat pentru legionarism între anii 1948-1964. Între anii 1966 şi 1975, părintele Justin Pârvu a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (judeţul Neamţ), iar între 1975 şi 1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (judeţul Neamţ).

În toamna anului 1991, părintele Justin Pârvu a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parintele-arhimandrit-justin-parvu-staretul-manastirii-petru-voda-din-judetul-neamt-a-decedat-10976182
10976182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.