Parcurile industriale deţinute de primăria Oradea au atras investiţii de peste 40 mil. euro în 2019

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 10 februarie 2020 158 afişări

Parcurile industriale deţinute de primăria Oradea au atras investiţii de peste 40 mil. euro în 2019

Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), companie publică deţinută de primăria municipiului Oradea, a atras în 2019 investiţii totale de aproximativ 40,7 mil. euro în cele patru parcuri industriale pe care le administrează, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Oradea. Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea SA administrează patru parcuri industriale amplasate pe Calea Borşului (130,02 ha) - Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) - Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor - Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba - Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).

Anul trecut s-au organizat 11 sesiuni de licitaţie pentru terenurile din parcurile industriale în urma cărora au fost atribuite 10 parcele de teren în suprafaţă totală de 62.420 mp, şi au avut loc şapte proceduri de negociere directă cu două companii străine din Germania, o companie din Franţa şi patru companii româneşti, ocupându-se patru parcele de teren în parcul industrial EBP I, în suprafaţă totală de 46.913 mp şi două parcele de teren în parcul industrial EBP II, în suprafaţă de 33.277 mp, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Oradea.

’’Valoarea totală a investiţiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2019 este de peste 40 de milioane euro, dintr-un total de 387 milioane de euro atrase până în prezent, acestea urmând a genera un număr total de 8.500 de locuri de muncă până în anul 2021. Investiţia mare atrasă prin negociere directă în anul 2019 în parcurile industriale din Oradea are o valoare totală de 5 milioane de euro, aceasta urmând a genera un număr de 100 de locuri de muncă. Investiţia, constând în hale de închiriat va fi realizată de Global Invest Project Development pe o suprafaţă de 22.484 metri pătraţi de teren în Parcul Industrial Oradea I de pe strada Borşului. Partea operaţională va fi asigurată de compania Iwis Engine System, cu o investiţie în utilaje şi echipamente în valoare de 9 milioane de euro’’, a declarat Alina Silaghi, directorul ADLO.

Printre investiţiile atrase recent de parcurile industriale deţinute de primăria Oradea se află şi proiectul companiei clujene Braintronix, care activează în domeniul cercetare-dezvoltare, care va investi 5 mil. euro într-o unitate de producţie a roboţilor industriali în parcul industrial Eurobusiness II Oradea, pe o suprafaţă de teren de 20.000 mp. Proiectul presupune construirea unei hale de producţie/linii tehnologice/birouri în suprafaţă totală de aproximativ 12.000 mp, unde se vor produce roboţi (piese şi asamblare). Proiectul iniţiat de compania Braintronix este susţinut de International Technology Solutions, firma de investiţii în tech a antreprenorului Adrian Diaconu, şi de milionarul George Haber, un antreprenor de succes din Sillicon Valley, care este originar din Oradea.

Un alt proiect este cel al companiei Atnom, care activează în domeniul inginerie şi consultanţă tehnică, deţinută de antreprenorul Octavian Mircea Crişan, care va investi peste 6 mil. euro, din care 4,6 mil. euro reprezintă finanţarea europeană, într-o fabrică de acumulatori pentru maşini electrice, avioane şi aplicaţii industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă) pe o suprafaţă de teren de 20.000 mp din parcul industrial Eurobusiness II din Oradea. Alături de această fabrică, Atnom mai are în plan şi construcţia unui centrul de cercetare-dezvoltare, tot în parcul industrial din Oradea, investiţie estimată la 2 mil. euro.

Totodată, dezvoltatorul de soluţii plas­tice tehnice Reinert Kunststof­ftechnik, achiziţionat la finalul anului trecut de germanii de la CCBA Verwal­tungs, a anunţat la începutul acestui an că va investi 5 mil. euro în extin­derea fabricii de mase plastice din parcul industrial Eurobusiness Oradea, unde activează din 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
parcuri,
atragere,
investitii,
primaria oradea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.