Parcul de distracţii cu castel dărăpănat şi angajaţi plictisiţi; nu este în România, este în Anglia şi este opera unui artist al străzii - FOTO şi VIDEO

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 august 2015 646 afişări

Dismaland este ruda săracă şi urâtă a parcului de distracţii Disneyland şi a fost deschis vineri, 21 august, în Weston-Super-Mare, oras din sud-vestul Angliei, de către artistul plastic Bansky, binecunoscut prin desenele sale stradale, pline de umor şi înţelesuri ascunse.

Vizitatorii sunt întâmpinaţi la Dismaland de o fată cu urechi de Mickey Mouse, dar plictisită şi cu privirea în gol; vizitatorii trec prin nişte porţi ruginite, verificaţi de agenţi de pază ţâfnoşi cu detectoare de metal, apoi pătrund în parc. Acolo îi aşteaptă castelul de rigoare, dar dărăpănat, bazine cu apă tulbure în care zac maşini de poliţie prăbuşite, o piscină în care plutesc bărci pline cu refugiaţi, caleaşca Cenuşăresei care tocmai a suferit un accident. O lume rece, ruginită, cu accente sinistre. Aşa-zisul parc de distracţii, definit de creatorii săi drept "cea mai dezamăgitoare atracţie", adăposteşte operele unora dintre cei mai controversaţi artişti, cum este Damiern Hirst sau Jenny Holzer. Vizitatorii mai pot primi baloane pe care scrie "Sunt un idiot" sau pot vizita librării cu cărţi anarhiste.

Vezi aici poze din Dismaland

Parcul este deschis până pe 27 septembrie şi va găzdui şi concerte sau alte tipuri de evenimente. Intrarea este 3 lire sterline.

Bansky, a cărui identitate reală nu a fost niciodată dezvăluită, pictor şi regizor de film, a "expus" iniţial în stradă, fiind recunoscut pentru umorul negru şi abordarea unor teme sociale şi politice, într-o manieră surprinzătoare. Operele sale se vând cu sute de mii de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parcul-de-distractii-cu-castel-darapanat-si-angajati-plictisiti-nu-este-in-romania-este-in-anglia-si-este-opera-unui-artist-al-strazii-foto-si-video-14683454
14683454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.