Paravion: Peste 50% dintre românii care şi-au cumpărat city break-uri în Europa pentru această primăvară au plătit cel mult 250 de euro

Autor: Georgiana Călin Postat la 16 februarie 2017 144 afişări

Capitalele şi oraşele importante europene au devenit tot mai accesibile turiştilor români, care pot cumpăra vacanţe de trei zile chiar şi cu 180 de euro. Majoritatea celor care aleg să călătorească în sezonul de primăvară, respectiv 55%, aleg să cumpere vacanţe care nu costă mai mult de 250 de euro, potrivit unui studiu al Paravion, una dintre cele mai mari agenţii de turism online din România. Din datele agenţiei, numărul pachetelor de city break-uri vândute pentru primăvara acestui an a crescut cu aproape o treime faţă de 2016, printre destinaţiile preferate numărându-se Roma, Florenţa şi Praga.

Paravion: Peste 50% dintre românii care şi-au cumpărat city break-uri în Europa pentru această primăvară au plătit cel mult 250 de euro

Chiar dacă, în medie, turiştii români au alocat un buget de 250 de euro de persoană pentru city break-urile de primăvară, au fost şi persoane care au optat pentru destinaţii mai scumpe, precum Barcelona, Londra şi Amsterdam. Bugetul mediu alocat de către românii care au preferat aceste destinaţii a fost de 500 de euro de persoană, iar în tarif sunt incluse biletul de avion tur-retur şi trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus, la hoteluri de 4*.

Cea mai nouă destinaţie de city break intrată în topul preferinţelor românilor este Florenţa, capitala regiunii italiene Toscana. Turiştii care şi-au dorit să descopere cultura bogată a oraşului italian au plătit, în medie, 250 de euro de persoană. Pachetul include biletele de avion dus-întors şi cazarea cu mic dejun pentru trei nopţi la hoteluri de 3*. De asemenea, preţurile achitate de turiştii care au ales să petreacă un city break în Lisabona sau Viena, au fost tot de 250 euro de persoană, având aceleaşi facilităţi incluse.

„De la an la an observăm o creştere semnificativă a apetitului turiştilor români pentru city break-uri. Astfel că, numărul pachetelor vândute de Paravion pentru primăvara acestui an a crescut cu 30% faţă de perioada similară a anului precedent. Florenţa, Roma şi Praga sunt câteva din destinaţiile extrem de ofertante pentru turişti, fie că îşi doresc să descopere frumuseţea şi cultura locurilor, fie că sunt amatori de relaxare”, a declarat Remus Vişan, Director General al Paravion.

Potrivit reprezentantului Paravion, cele mai accesibile destinaţii de city-break ale sezonului de primăvară rămân în continuare Roma, Milano şi Praga. Pentru un weeknd într-unul dintre aceste oraşe europene, românii au cheltuit un buget minim de 180 de euro de persoană şi vor beneficia de bilet de avion dus-întors şi de 3 nopţi de cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus.

Hotelurile din ofertele Paravion sunt atent selecţionate şi verificate, majoritatea acestora fiind poziţionate central, în apropierea staţiilor mijloacelor de transport în comun. Toate pachetele city break puse la dispoziţie de către companie includ şi bagajul de cală, iar turiştilor li se oferă asistenţă permanentă.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.