Papa şi-a numit secretarul personal la supravegherea Băncii Vaticanului

Postat la 28 noiembrie 2013 31 afişări

Papa Francisc l-a desemnat pe secretarul său personal să supravegheze Banca Vaticanului, decizia fiind un semnal că Suveranul Pontif doreşte un control cât mai puternic în ceea ce priveşte operaţiunile instituţiei de credit, a cărei imagine a fost afectată în ultimii ani de scandaluri financiare.

Papa şi-a numit secretarul personal la supravegherea Băncii Vaticanului

 Secretarul Papei, Alfred Xuereb, un prelat maltez de 55 de ani, va controla două comisii create de Papă pentru supravegherea băncii şi structurilor economice şi financiare ale Sfântului Scaun, a anunţat Vaticanul, citat de cotidianul New York Times.

De la preluarea funcţiei în martie, Francisc a luat mai multe decizii pentru rezolvarea problemelor de la Banca Vaticanului, al cărei nume formal este Institutul pentru Lucrări Religioase. Banca este investigată de către autorităţile italiene pentru că există suspiciuni că ar fi fost implicată în activităţi de spălare de bani.

Xuereb îl va informa regulat pe liderul Bisericii Catolice asupra lucrărilor comisiilor şi şi măsurilor care trebuie luate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-si-a-numit-secretarul-personal-la-supravegherea-bancii-vaticanului-11728354
11728354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.