Manolescu: Am propus de trei ori ca TVA la încasare să fie opţională şi a fost respinsă

Postat la 28 noiembrie 2013 48 afişări

Trecerea sistemului de TVA la încasare de la obligatoriu la opţional pentru firmele cu afaceri de până la 500.000 euro, precum şi eliminarea termenului de 90 de zile au fost incluse în trei proiecte de acte normative în acest an, dar neadoptate, potrivit secretarului de stat în MFP Dan Manolescu.

Manolescu: Am propus de trei ori ca TVA la încasare să fie opţională şi a fost respinsă

 "Acest sistem de trecere la opţiune şi eliminarea termenului de 90 de zile au fost incluse pe trei proiecte de acte normative în acest an, dar din păcate s-a luat o decizie superior ierarhic mie de eliminare a acestor prevederi din actele normative respective. Mă străduiesc în continuare să reuşim să rezolvăm această problemă şi să devină opţional şi să elimine termenul de 90 de zile, având deja şi un infrigement în acest sens de la Comisia Europeană şi sper să reuşim să facem acest lucru de la începutul anului. Dar sunt anumite lucruri care, din păcate, indiferent cât am dori să le facem şi ştim că mediul de afaceri le cere, apar anumite blocaje şi n-aş dori să comentez mai mult", a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la o conferinţă Deloitte pe teme fiscale.

Sistemul TVA la încasare, introdus la 1 ianuarie, presupune colectarea taxei la momentul încasării contravalorii livrărilor sau prestărilor efectuate, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data emiterii facturii. Firmele obligate să aplice acest sistem sunt cele cu o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 2,25 milioane de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/manolescu-am-propus-de-trei-ori-ca-tva-la-incasare-sa-fie-optionala-si-a-fost-respinsa-11727279
11727279
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.