Papa Francisc le-a cerut episcopilor americani ca infracţiunile de pedofilie să nu se mai repete

Autor: Raluca Manga Postat la 24 septembrie 2015 23 afişări

Papa Francisc le-a cerut miercuri episcopilor americani, reuniţi în catedrala Sfântul Matei din Washington, ca "infracţiunile" de pedofilie care au cutremurat Biserica americană să nu se mai repete niciodată, informează AFP în pagina electronică.

"Ştiu cum este de întipărită în voi rana ultimilor ani şi v-am susţinut în angajamentul vostru generos de a vindeca victimele (...) şi de a continua să depuneţi eforturi astfel încât asemenea infracţiuni să nu se mai repete niciodată", a spus el.

Asociaţia Snap, care apără victimele acestor abuzuri comise de preoţi, a "criticat" într-un comunicat "laşitatea" responsabililor Bisericii Catolice americane, dintre care mulţi au închis ochii în faţa acestor aspecte.

Organizaţia a denunţat utilizarea de către papă a cuvântului "curaj" la adresa episcopilor. Papa Francisc le-a spus acestora din urmă că este "conştient de curajul" pe care ei l-au avut atunci când "au înfruntat momente obscure" în parcursul lor ecleziastic, "fără teamă de autocritici".

Pentru Snap, "aproape fără excepţie, episcopii au demonstrat laşitate şi lipsă de respect, şi ei continuă încă astăzi". Scandalul preoţilor pedofili a marcat perioada anilor 1980, discreditând Biserica americană.

Zeci de mii de copii şi adolescenţi au fost abuzaţi sexual de către preoţi şi alţi membri ai clerului, iar anumiţi episcopi au închis ochii şi i-au protejat pe preoţii acuzaţi de abuz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
PEDOFILIE,
EPISCOPI
/actualitate/papa-francisc-le-a-cerut-episcopilor-americani-ca-infractiunile-de-pedofilie-sa-nu-se-mai-repete-14747172
14747172
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.