Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să îşi închidă telefoanele şi să stea de vorbă la masă

Postat la 30 decembrie 2019 111 afişări

Papa Francisc a îndemnat credincioşii să discute între ei în timpul mesei, în loc să folosească telefoanele mobile, dându-i pe Iisus, pe Maria şi pe Iosif drept exemplu de familie, informează Reuters.

Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să îşi închidă telefoanele şi să stea de vorbă la masă

Iisus, Maria şi Iosif "s-au rugat, au lucrat şi au comunicat între ei", a spus papa, duminică, mulţimii adunate în Piaţa Sf. Petru de la Vatican, pentru tradiţionalul serviciu religios "Angelus".

"Mă întreb dacă voi, în familiile voastre, ştiţi să comunicaţi sau sunteţi precum copiii, care, la masă, comunică prin mesaje pe telefonul mobil, care tac ca la slujbă, dar nu comunică unii cu ceilalţi", a spus papa Francisc.

"Trebuie să revenim la comunicarea din familiile noastre”, a mai spus papa. "Dragi părinţi, copii, bunici, fraţi şi surori, aceasta este sarcina pe care trebuie să o îndeplinim astăzi, în Ziua Sfintei Familii", a încheiat suveranul pontif.

Sărbătoarea Sfintei Familii este marcată în calendarul catolic în duminica dintre Crăciun şi Revelion. În această zi, Iisus, Maria şi Iosif sunt veneraţi ca familie creştină model de catolicii din întreaga lume.

Sărbătoarea a fost stabilită în secolul al XVII-lea de Sfântul Francisc din Laval, primul episcop al Noii Franţe, o zonă din America de Nord colonizată de Franţa la acea vreme.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.