Papa Francisc a pledat pentru "creaţie" în mesa de întronizare, inspirat de Francisc din Assisi

Postat la 19 martie 2013 19 afişări

Primul papă din Lumea Nouă a făcut apel marţi, în timpul mesei de inaugurare a pontificatului său, la protejarea "oricărei creaturi a lui Dumnezeu" şi la "tandreţe", mai ales faţă de săraci, într-o predică inspirată din Francisc din Assisi.

Papa Francisc a pledat pentru "creaţie" în mesa de întronizare, inspirat de Francisc din Assisi

 În faţa a 150.000-200.000 de credincioşi, potrivit Vaticanului, reuniţi sub un soare frumos, Papa Francisc şi-a calificat "rolul umil şi concret", îndemnând la luptă împotriva "semnelor distrugerii" şi pentru "respectarea creaturii şi mediului".

"Adevărata putere" a unui papă este "serviciul. El trebuie să privească spre serviciul umil, concret", a spus Suveranul Pontif argentinian, în contextul în care Guvernul Bisericii, Curia romană, implicată în diverse scandaluri, a fost foarte criticată în timpul Conclavului.

În timpul predicii, pe un ton grav, considerat foarte franciscană, Papa a declarat, trezind aplauzele mulţimii, că "astăzi există atâtea urme gri pe cer! Păstrarea creaţiei, orice bărbat şi orice femeie, înseamnă deschiderea orizontului speranţei, un petic de lumină în mijlocul atâtor nori."

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-francisc-a-pledat-pentru-creatie-in-mesa-de-intronizare-inspirat-de-francisc-din-assisi-10677665
10677665
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.