Panica se instalează la Moscova. Ruşii caută disperaţi să cumpere dolari, după ce rubla se devalorizează cu fiecare minut

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 februarie 2022 511 afişări

Panica se instalează la Moscova. Ruşii caută disperaţi să cumpere dolari, după ce rubla se devalorizează cu fiecare minut

Populaţia din Rusia începe să simtă din ce în ce mai mult efectele sancţiunilor impuse în urma invaziei pe care o conduce Putin în Ucraina, în contextul în care se formează cozi de zeci de persoane care încearcă să obţină dolari, pe fondul devalorizării masive a rublei ruseşti, potrivit WSJ.

Un astfel de caz a fost relatat pentru presa internaţională de Alexander Sokolov, 33 ani, care lucrează ca paznic pentru un magazin de parfumuri şi cosmetice dintr-o clădire comercială de pe buleveardul Tsvetnoy. El a văzut toată ziua de luni mulţimi de oameni care se înghesuie să retragă dolari de la bancomat.

WSJ a discutat cu una dintre persoanele care aşteptau într-o astfel de coadă de 100 de persoane, în faţa unui ATM al Tinkoff Bank. Albert Ovchinnikov, 25 de ani, lucrează în grafică şi design, iar luni el aştepta deja de o oră la bancomat sperând că poate retrage dolari americani.

„Văd panică acum. Chiar dacă oamenii stau liniştiţi la coadă lor le este frică pentru banii lor. De aceea toată lumea rtrage bani. (...) Practic, toată lumea îşi scoate banii, pentru a fi pregătiţi de orice”.

El a spus că vrea să retragă 70% din întreaga sumă în dolari pe care o are în cont.

Luni dimineaţă, rubla se prăbuşea deja cu 30% faţă de ziua de vineri în urma sancţiunilor impuse de Europa şi SUA. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panica,
cautare,
cumparare,
moscova,
rusi,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.