Pandemia de COVID-19 mătură totul în cale. Ce măsuri drastice a fost nevoit să ia gigantul Tesla în perioada pandemiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 aprilie 2020 173 afişări

Pandemia de COVID-19 mătură totul în cale. Ce măsuri drastice a fost nevoit să ia gigantul Tesla în perioada pandemiei

Compania americană Tesla va tăia salariile tuturor angajaţilor şi va trimite în concediu neplătit toţi muncitorii plătiţi cu ora, până în data de 4 mai, când compania intenţionează să reia producţia de maşini electrice, conform unui e-mail trimis către mai mulţi angajaţi, citat de CNBC.

Tăierile de salarii sunt temporare şi vor fi menţinute până la finalul celui de-al toilea trimestru, adică luna iunie.

Măsurile de carantină aplicate de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului au forţat compania de maşini electrice a miliardarului Elon Musk să oprească producţia la facilitatea de asamblare principală din Fremont, California.

Decizia Tesla vine după raportul pe primul trimestru al Tesla, care a mulţumit investitorii – compania a livrat circa 88.400 de vehicule şi a produs 103.000 în primele trei luni ale anului, depăşind estimările revizuite.

Cu toate acestea, Tesla nu a retras încă previziunile pentru 2020, în care spune că va „depăşi uşor” nivelul de 500.000 de vehicule livrate pentru acest an.

Săptămâna trecută, Tesla a informat agenţiile de recrutare că va înceta toate contractele de muncă temporar – ceea ce a lăsat sute de angajaţi temporari fără loc de muncă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
angajati,
trimitere,
salarii,
muncitori,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.