Pandemia are şi avantaje: Angajaţii care îşi iau concediu medical din cauza COVID-19 pot câştiga mai bine decât dacă ar sta la birou VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 ianuarie 2022 370 afişări

Pandemia are şi avantaje: Angajaţii care îşi iau concediu medical din cauza COVID-19 pot câştiga mai bine decât dacă ar sta la birou VIDEO

Angajaţii încearcă să evite concediul medical atunci când se îmbolnăvesc de COVID-19, pentru că se tem că vor câştiga mai puţin la salariu. Cu toate acestea, potrivit Andreei Gaşpar, schema de calcul a salariilor îi poate avantaja din punct de vedere al venitului în carantină.

„Concediul medical pentru COVID şi de carantină sunt plătite exclusiv cu 100%, iar un concediu medical este calculat ca media veniturilor pe ultimele şase luni. Asta înseamnă că vom face baza de calcul raportându-ne la ultimele şase luni ale angajatului şi poate că angajatul respectiv a avut şi bonusuri încasate, poate a avut şi nişte alte avantaje în natură incluse în baza de calcul şi chiar se întâmplă des să primească mai mulţi bani în concediu medical decât dacă ar fi fost în mod obişnuit la muncă”, a declarat Andreea Gaşpar, HR & Payroll Manager, Mazars, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.