Pandemia a transformat 2020 în anul animalelor de companie. Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici sau păsări merge spre 3 mld. lei după un plus de 13%

Autor: Cristina Roşca Postat la 03 decembrie 2020 319 afişări

Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici, păsări sau alţi prieteni necuvântători va creşte în acest an cu circa 13%, până la un pas de 3 mld. lei, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor. Î

Pandemia a transformat 2020 în anul animalelor de companie. Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici sau păsări merge spre 3 mld. lei după un plus de 13%

Vânzările de produse şi servicii pentru animalele de companie aproape s-au triplat în perioada 2008-2020, iar trendul ascendent se va menţine.

Piaţa de hrană şi produse de îngrijire pentru câini, pisici, păsări sau alţi prieteni necuvântători va creşte în acest an cu circa 13%, până la un pas de 3 mld. lei, conform datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor. În timp ce multe alte sectoare economice au scăzut considerabil sau în cel mai bun caz au stagnat, aceasta este pe val.

„Tot mai multe familii adoptă animale de companie, mai ales câini“, spunea recent Leszek Wacirz, country manager la Nestle România, companie care este activă pe piaţa de hrană pentru animale cu divizia Purina. El face referire la faptul că în această perioadă în care oamenii a trebuit să stea acasă mai mult, românii, dar nu numai, au decis să aibă un prieten necuvântător alături.

Orientarea mai degrabă către câini vine în contextul în care libertatea de mişcare a fost limitată de către autorităţile care au vrut să împiedice astfel răspândirea virusului. Astfel, motivele pentru care românii şi cetăţenii celor mai multe ţări din lume aveau voie să iasă erau cumpărăturile de strictă necesitate, activităţile sportive şi plimbarea animalelor de companie, adică a câinilor.

În România “moda” animalelor de companie a venit mai târziu, însă odată cu creşterea puterii de cumpărare şi călătoriile către Vest, numărul persoanelor care cumpără sau adoptă un pet a crescut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.