Până la ce oră putem ieşi afară din casă de Revelion! Anunţul făcut de Raed Arafat!

Postat la 30 decembrie 2021 1139 afişări

Până la ce oră putem ieşi afară din casă de Revelion! Anunţul făcut de Raed Arafat!

Românii vor petrece în noaptea de vineri spre sâmbătă al doilea Revelion sub semnul pandemiei de COVID-19. Spre deosebire de anul trecut, atunci când după ora 23:00 se putea ieşi doar cu declaraţie pe propria răspundere, iar şeful DSU Raed Arafat le recomanda românilor să danseze în casă, pentru că în restaurante nu este permis, în acest an, restraurantele sunt deschise toată noaptea. Cluburile şi discotecile rămân însă închise şi de acest An Nou.

Măsurile pentru petrecerea în siguranţă a sărbătorilor de iarnă sunt cele din Hotărârea CNSU 112 aprobată de Guvern în 8 decembrie, când s-a decis şi prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Fără restricţii de circulaţie de Anul Nou 2022 şi cu restaurante deschise

„Pentru nopţile de Crăciun şi Anul Nou, noaptea de 24 spre 25 decembrie şi 31 decembrie spre 1 ianuarie, nu vor fi restricţii referitoare la ora până la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi funcţionali operatorii economici, deci pot fi pe toată durata nopţii, dar cu limită de 50% la locurile care pot fi ocupate şi cu prezentarea certificatului de vaccinat, trecut prin boală sau testat. Totodată, la unităţile de cazare, unde nu există limită la capacitate, până acum erau doar permise pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, acum se introduc şi persoanele testate”, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
noapte,
deschidere,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.