Până când autorităţile se vor mobiliza să repare drumurile din România, acestea vor ajunge să se repare singure. Un olandez a găsit soluţia

Autor: Ioana Matei Postat la 24 octombrie 2014 71 afişări

Până când autorităţile se vor mobiliza să repare drumurile din România, acestea vor ajunge să se repare singure. Un olandez a găsit soluţia

Să repari drumurile nu este nici rapid, nici ieftin, aspect foarte bine ilustrat de şoselele din România.  Nu ar fi ideal ca, în loc de asfalt, acestea să fie alcătuite dintr-un material prin care să se repare singure?

Un inginer olandez crede că a găsit soluţia. Erik Schlangen, de la Universitatea Delft din Olanda, a dezvoltat un tip de asfalt despre care spune că are capacitatea  să se repare singur, potrivit Entrepreneur.com.Schlangen mixează asfaltul obişnuit cu fâşii din vată de oţel. Această compoziţie se “vindecă” de imperfecţiuni dacă este expusă la temperaturi foarte mari. Odată cu creşterea temperaturii, oţelul se topeşte şi pătrunde în bitumul din asfalt, lăsând suprafaţa netedă pe măsură ce se răceşte.

Schlangen a dezvoltat şi un vehicul special care poate încălzi suprafaţa drumului prin intermediul unor bobine de inducţie. El spune că drumurile ar trebui să fie încălzite la fiecare patru ani folosind această metodă pentru a fi păstrate netede.

Oficialii olandezi susţin  proiectul lui Schlangen şi estimează că şoselele reparate astfel ar putea să-i ajute să economisească 116,5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pana-cand-autoritatile-se-vor-mobiliza-sa-repare-drumurile-din-romania-acestea-vor-ajunge-sa-se-repare-singure-un-olandez-a-gasit-solutia-13455102
13455102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.