Pădurea Făget din Cluj a câştigat premiul I la categoria Reconectare cu Natura la Premiile New European Bauhaus 2024

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 aprilie 2024 27 afişări

Pădurea Făget din Cluj a câştigat premiul I la categoria Reconectare cu Natura la Premiile New European Bauhaus 2024

Pădurea Făget din Cluj a câştigat premiul I la categoria Reconectare cu Natura la Premiile New European Bauhaus 2024, a anunţat luni Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.

Potrivit sursei citate, proiectul a avut ca scop co-proiectarea şi pilotarea unui plan integrat de gestionare şi operare multiplă pentru Parcul Pădurii Făget, cea mai mare zonă împădurită din apropierea oraşului Cluj-Napoca, un sit Natura 2000 şi o destinaţie recreaţională populară pentru locuitori.

Proiectul este o componentă pilot a unei politici localeincluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2021-2027, pentru a extinde suprafeţele împădurite cu cel puţin 200 de hectare până în 2030 şi pentru a face pe cele existente mai atractive şi mai incluzive.

„Viziunea oraşului este de a crea o reţea de parcuri forestiere integrate într-un centură verde metropolitană cu funcţii ecosistemice, economice, de incluziune socială, recreative şi turistice multiple, în conformitate cu valorile de bază NEB: estetică, durabilitate şi incluziune. Făget a fost selectat să fie prima astfel de pădure care trece printr-un proces de transformare NEB deoarece este cea mai mare pădure deţinută de Primărie, un sit protejat valoros Natura 2000 şi destinaţia de weekend cea mai populară pentru persoanele care doresc să se reconecteze cu natura”, arată UMP.

Conform acesteia, lista câştigătorilor mai cuprinde grădini urbane comunitare, proiecte care mapează fântânile unui oraş sau proiecte dezvoltate în jurul surselor alternative de mâncare, proiecte incluzive, ce îşi propun să contribuie la creşterea calităţii vieţii, toate surse utile de inspiraţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pădurea făget,
bauhaus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.