P3 semnează cea mai mare tranzacţie imobiliară pe segmentul industrial-logistic încheiată vreodată în România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 octombrie 2014 264 afişări

JLL a asistat P3 - proprietar, dezvoltator şi manager de proprietăţi logistice în Europa - în achiziţia unui portofoliu de parcuri logistice în Polonia şi România, de la CA Immobilien Anlagen AG. Portofoliul este alcătuit din două parcuri logistice din Polonia şi unul din România, în suprafaţă totală de 467.000 mp de spaţii închiriabile. Achiziţia a inclus, de asemenea, 165 de hectare de teren, în principal în Polonia şi în România.

P3 semnează cea mai mare tranzacţie imobiliară pe segmentul industrial-logistic încheiată vreodată în România

Peter Bečár, managing director în CEE al P3 a declarat: "P3 şi-a dublat dimensiunea pe parcursul ultimului an, după o serie de achiziţii foarte mari în Italia şi CEE."

Parcul logistic din Bucureşti este cel mai mare dintre cele trei active achiziţionate de către P3 şi cea mai mare dezvoltare logistică existentă în România. Acesta oferă 215.000 mp de spaţii de depozitare şi 40 de hectare de teren pentru dezvoltare în proximitatea Bucureştiului. Parcul are acces direct la autostrada A1, parte din Coridorul IV Pan-European de transport, şi la calea ferată cu propriul terminal. Printre chiriaşi se numara Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis, eMag şi Interbrands.

Parcul logistic din Błonie este situat la 27 de kilometri vest de centrul oraşului Varşovia, şi în apropiere de drumul naţional 92.  Parcul este deservit  de autostrada A2 (Varşovia-Poznan-Berlin), care este situate la doar 9 km distanţă, având conexiuni facile cu zona de nord (Gdansk) şi sud (Katowice) din Polonia. Centrul logistic cuprinde 12 unităţi moderne de închiriat în Varşovia, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 177.000 mp. Printre chiriaşi se numără companii precum Bayer, IBM, Orange, Triumph şi Allegro.

Al doilea activ, parcul de lângă Piotrków beneficiază de asemenea, de legături excelente în ceea ce priveşte transportul. Acest parc logistic este aproape de două rute foarte importante: autostrada E67 (care leagă Varşovia de Silezia) şi autostrada A1 (care leagă nordul de sudul Poloniei). Parcul oferă 75.000 mp de spaţii de depozitare, având  Kühne & Nagel, FM Logistic şi InPost ca şi chiriaşi majori.

Gijs Klomp, director general şi director al departamentului de investiţii al JLL în România a comentat: "Intrarea pe piaţă a unui investitor instituţional de o asemenea anvergură, specializat în logistică, confirmă potenţialul uriaş al sectorului industrial din România şi este o dovada incontestabilă că apetitul investitorilor pentru proprietăţi din România este în creştere. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa industrial-logistică semnată vreodată în România şi una din primele două cele mai mari tranzacţii pe plan local de la declanşarea crizei, care implică achiziţia unui singur activ."

P3 este un proprietar specializat, dezvoltator şi manager de proprietăţi  logistice în Europa. Compania este activă în toată Europa, baza de active P3 va cuprinde în momentul de faţă144 de depozite răspândite în nouă ţări şi un portofoliu de terenuri cu PUZ pentru mai mult de 1.450.000 mp de dezvoltări ulterioare.

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale şi de management al investiţiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obţină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investiţiile în proprietăţi imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 4 miliarde dolari SUA, JLL activează în 75 de ţări şi peste 1.000 de locaţii din întreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
tranzactie,
P3,
JLL
/actualitate/p3-semneaza-cea-mai-mare-tranzactie-imobiliara-pe-segmentul-industrial-logistic-incheiata-vreodata-in-romania-13404431
13404431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.