(P) Telefon de buget nou sau telefon cu specificaţii de top recondiţionat? Pe care să-l alegi?

Postat la 27 decembrie 2022 105 afişări

(P) Telefon de buget nou sau telefon cu specificaţii de top recondiţionat? Pe care să-l alegi?

De câţiva ani, smartphone-urile joacă un rol esenţial în viaţa noastră. Dacă la apariţia lor pe piaţă telefoanele se încadrau cu succes în categoria produselor de lux, astăzi oricare dintre noi îşi poate permite un dispozitiv de acest tip. Dar chiar dacă smartphone-urile au devenit parte integrantă a activităţilor noastre, ba chiar o adevărată prelungire a mâinii pentru unii dintre noi, nu înseamnă că suntem dispuşi să cheltuim o mică avere pe un device de acest tip.

Aşa că, în momentul în care căutăm să ne cumpărăm un nou telefon cu bani puţini avem la dispoziţie două variante. Să apelăm la un telefon nou de buget sau să ne orientăm către varianta unor telefoane recondiţionate, dar cu specificaţii de top. Altfel spus, avem de ales între funcţii ceva mai timide, dacă nu suntem gata să renunţăm la plăcerea de a îndepărta folia de pe telefonul nou, şi să nu ne dezicem de specificaţiile premium, pentru că avem la dispoziţie telefoanele readuse la viaţă de tehnicienii care le încadrează la categoria Ca Noi.

Care sunt diferenţele dintre un telefon de buget şi un telefon recondiţionat de top?

În ciuda faptului că e posibil să fi trecut deja un an sau chiar mai mult de atât de când au fost lansate, telefoanele de top, cunoscute şi sub denumirea de modele flagship, au încă multe de oferit. Ne referim, desigur, la specificaţiile acestora. Acestea le-ar depăşi oricând pe cele ale telefoanelor de buget. Iată la ce capitole ar câştiga detaşat un telefon de top recondiţionat.

De buget vs recondiţionat - ce telefon are camere mai bune?

Telefoanele emblematice, fie ele şi unele mai vechi, excelează la capitolul fotografii. Şi orice ai fi tentat să crezi, un iPhone de top, chiar şi unul lansat acum trei ani, va surprinde cadre mult mai clare decât orice model SE, cunoscut ca fiind varianta de buget a celor de la Apple. Te vei bucura de o stabilizare mai bună a imaginii, de o fluiditate aparte a cadrelor filmate, dar şi de o colorizare mai reuşită a cadrelor surprinse. 

În condiţii speciale, cum ar fi fotografia pe timp de noapte, rezultatele pe care le vei obţine folosind un telefon de top vor fi cu mult mai impresionante decât cele ale telefoanelor de buget. Şi asta pentru că, în spatele obiectivelor, telefoanele emblematice folosesc un software mult mai performant, care permite o procesare a imaginii superioară. 

De buget vs recondiţionat - ce telefon are un procesor mai puternic?

Cele mai multe dintre telefoanele de buget folosesc un procesor de gamă medie. Nu este şi cazul telefoanelor emblematice, care au pe post de „creier” cele mai recente şi mai performante procesoare. Aşadar, cipul mai puternic al acestora din urmă îţi va permite să-ţi transformi telefonul într-o „jucărie” a cărei viteză te va impresiona. 

De buget vs recondiţionat - ce telefon are o carcasă mai rezistentă?

Telefoanele de buget au, de cele mai multe ori, carcase din plastic sau din alte materiale mult mai puţin rezistente decât Gorilla Glass Victus, din care sunt fabricate carcasele telefoanelor de top. De asemenea, şi finisajele modelelor emblematice sunt mai dure decât cele ale device-urilor de buget. Nu în ultimul rând, şi ecranul smartphone-urilor cu specificaţii superioare este aproape imun la aterizările forţate pe suprafeţe tari. 

De buget vs recondiţionat - ce telefon are un display mai bun?

Telefoanele de top aduc la „masa” specificaţiilor un detaliu la care e posibil să nu vrei să renunţi. Un panou Quad HD, în loc de rezoluţia Full HD, pe care o ştii de la telefoanele de buget. În plus, telefoanele premium au o rată de refresh de 120Hz, culori mult mai vibrante şi o luminozitate de care ai putea deveni dependent. 

De buget vs recondiţionat - ce telefon are o baterie mai bună?

Dacă te gândeai la faptul că un telefon recondiţionat va avea de pierdut la capitolul rezistenţă a bateriei în faţa unui telefon de buget nou, ai dreptate. Asta dacă îl cumperi dintr-o sursă incertă, cum ar putea fi un site cu anunţuri generaliste sau o cunoştinţă, unde nu poţi avea controlul asupra dispozitivului, care nu a fost verificat în niciun fel.

Dar dacă vei apela la un magazin online specializat în vânzarea de telefoane recondiţionate, fii sigur că vei primi un telefon al cărui baterie a fost schimbată cu una nouă, în cazul în care vechiul acumulator era „consumat”. 

Aşadar, noi susţinem că ai putea face cea mai bună afacere dacă ţi-ai cumpăra un telefon recondiţionat, verificat şi garantat de specialişti, în locul unui telefon de buget, dacă suma pe care vrei s-o investeşti în această direcţie nu este una foarte generoasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telefon,
buget,
top,
telefoane,
refuz,
baterie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.