(P) Speedwell – proiecte imobiliare cu caracter sustenabil, pentru comunitate

Postat la 30 septembrie 2021 179 afişări

The Ivy

(P) Speedwell – proiecte imobiliare cu caracter sustenabil, pentru comunitate

Încrederea noastră în piaţa din România şi în viitorul acesteia, alături de nevoia de proiecte de regenerare urbană la standarde înalte, s-au materializat şi au condus la înfiinţarea companiei Speedwell, în urmă cu şapte ani. Am plecat la drum cu o echipă de 6 persoane cu o viziune comună şi am ajuns să formăm o super-echipă de 56 de profesionişti care împărtăşesc valorile Speedwell. Continuăm să ne provocăm în fiecare zi căutând răspunsuri la întrebarea „Care sunt cele mai importante beneficii pe care o locuinţă sau un spaţiu de lucru le poate aduce în vieţile oamenilor?” Didier Balcaen, CEO Speedwell

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a intrat pe piaţa din România în 2014, cu o abordare care l-a poziţionat printre principalii jucători din industrie. Evoluţia companiei s-a bazat încă de la bun început pe caracterul sustenabil al proiectelor dezvoltate, nivelul ridicat de calitate şi confort, dar şi pe angajamentul asumat de echipă, de-a lungul timpului, de a atinge aceste obiective.

Un ecosistem cu un scop comun şi strategii pe termen lung

Compania a ales să dezvolte in-house umbrela de servicii şi expertiză, abordare care i-a permis să se diferenţieze şi să îşi extindă portofoliul – achiziţionare de terenuri, studii de fezabilitate, conceptualizare şi design, arhitectură şi inginerie, controlul costurilor, finanţare, strategie comercială şi property management.

Speedwell şi-a consolidat poziţia de-a lungul timpului, nu doar printr-o viziune ajustată la cerinţele pieţei, ci şi prin construirea unei echipe dedicate care să împărtăşească aceleaşi valori.

Record Park

Obiectivul Speedwell – crearea de comunităţi

Dezvoltatorul a adoptat o strategie sustenabilă, gândită pe termen lung şi adaptată nevoilor comunităţii, susţinută pe parcursul anilor de activitate.

Your City, Your Future este sloganul care stă la baza strategiei de business. Deşi un motto simplu, acesta spune multe despre orientarea proiectelor Speedwell către beneficiari, fie că este vorba despre clienţi pentru sectorul rezidenţial, office, retail sau industrial.

Din punct de vedere operaţional, cei doi parteneri, CEO-ul Didier Balcaen şi arhitectul Jan Demeyere au ales să îşi dezvolte proiectele având la bază conceptul Transit Oriented Development (TOD) – care surprinde inserarea a diferite servicii, necesare în fiecare zi, în ansambluri imobiliare care îmbină componente de rezidenţial, office şi retail. Pe scurt, TOD reuneşte toate aceste facilităţi în cadrul aceleiaşi dezvoltări, în apropierea casei, pe o distanţă de 15 minute de mers, şi le încorporează în reţeaua urbană existentă.

Perioada recentă ne-a reconfirmat importanţa facilităţilor necesare la câţiva paşi distanţă, folosirii de tehnologii smart, crearea de spaţii verzi şi de recreere – acestea fiind doar câteva puncte de plecare în proiectele noastre.Didier Balcaen – CEO, Speedwell.

Avem oportunitatea să modelăm viitorul. Atunci când creăm şi dezvoltăm un proiect, o facem în aşa fel încât acesta să fie cât mai apropiat de un model ideal de viaţă urbană, aşa cum ne-am dori pentru fiecare dintre noi. Jan Demeyere – Partener, Speedwell

În prezent, dezvoltatorul păstrează un ritm constant de creştere prin gestionarea proiectelor aflate în diverse stadii de dezvoltare, precum RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, MIRO, TRIAMA Residence şi SPACEPLUS în Bucureşti, PALTIM în Timişoara şi RIVERSIDE City in Râmnicu-Vâlcea.

Demarat în noiembrie 2018 şi finalizat la începutul lui 2021, ansamblul mixed-use RECORD PARK este localizat în Cluj-Napoca, în apropierea cartierului Mărăşti. Acesta este primul proiect de tip mixed-used şi de regenerare urbană din Cluj. Include 15.000 mp de spaţii office şi retail şi 236 apartamente. De asemenea, Speedwell a restaurat o clădire istorică, veche de mai bine de 200 de ani, transformată ulterior în spaţii de co-working şi restaurant. Tot în cadrul complexului, există un centru de fitness WorldClass cu o suprafaţă de 1.200 mp.

În ceea ce priveşte proiectele dezvoltate în capitală, Speedwell şi-a îndreptat atenţia către mai multe zone. În partea de nord a Bucureştiului, lucrările sunt în desfăşurare pentru proiectul rezidenţial THE IVY şi cel office MIRO.

Situat pe strada Jandarmeriei, THE IVY este un ansamblu conceput pentru un stil de viaţă modern. Restaurantul, grădiniţa, clubul de fitness şi magazinul de proximitate sunt doar câteva dintre facilităţile care au la bază ideea de TOD. Proiectul constă în 10 clădiri dezvoltate în patru faze, 800 de apartamente moderne, o curte interioară cu grădină, facilităţi, alei pietonale, locuri de joacă şi zone comune. Acestea reprezintă baza pe care se construieşte o comunitate.

Alăturate, THE IVY şi MIRO creează un ansamblu mixed-use şi au fost proiectate în aşa fel încât să primească certificare BREEAM Excellent. Clădirea MIRO este, de asemenea, certificată şi cu WELL Platinum. Suprafaţa de închiriat din MIRO se întinde pe aproximativ 23.000 mp şi 5 niveluri. Construită la cele mai înalte standarde, clădirea îmbină confortul spaţiilor de lucru, cu un design inovativ şi tehnologie modernă.

Un alt proiect dezvoltat în capitală este TRIAMA Residence. În apropiere de Arena Naţională,  este construit în trei faze, cuprinde 202 apartamente şi un magazin de proximitate. Faza 1 este deja sold-out şi livrată rezidenţilor, faza 2 se află în curs de vânzare, iar lucrările de construcţie pentru aceasta din urmă au demarat în luna august 2021.

Speedwell a introdus în portofoliul său şi proiectul PALTIM, situat în zona de vest a ţării, în Timişoara. PALTIM este un ansamblu mixed-use care îmbină standarde premium de calitate şi confort, atât pe plan rezidenţial, cât şi office şi retail. Localizat central, pe malul râului Bega, proiectul este unul de regenerare urbană, fiind construit pe locul fostei fabrici de pălării Paltim. Va include 235 de apartamente, spaţii office şi retail, alături de două clădiri care făceau parte din ansamblul fabricii şi vor fi reabilitate. Vânzările urmează să fie lansate în a doua parte a lunii octombrie 2021.

RIVERSIDE City, ansamblul rezidenţial din Râmnicu Vâlcea, va include spaţii verzi generoase, o zonă de promenadă pe faleza Oltului, şi este situat lângă cel mai mare şi nou centru comercial al oraşului. Proiectul se vinde sub formă de loturi.

Un nou segment care a atras atenţia Speedwell este cel industrial. Astfel, în luna iulie a acestui an au lansat SPACEPLUS, primul proiect de tip logistic din portofoliu. Este un nou concept pe piaţa industrială şi oferă servicii de închiriere de spaţii pentru IMM-uri.  Scopul SPACEPLUS este de a veni în întâmpinarea nevoilor de depozitare industrială şi logistică. 

În perioada următoare, Speedwell îşi propune să achiziţioneze cel puţin două terenuri în fiecare an, în Bucureşti, dar şi alte oraşe importante din România. 

Despre Speedwell

Speedwell este un dezvoltator şi investitor care se bucură de expertiza şi profesionalismul unei echipe dedicate şi de o strategie de dezvoltare exponenţială.

Fondată în 2014, compania Speedwell a crescut şi s-a transformat într-o echipă de arhitecţi, designeri, consilieri juridici şi fiscali, specialişti în marketing şi vânzări şi property manageri, acoperind astfel întregul spectru al procesului de dezvoltare imobiliară.

Fondatorii au îmbinat raţionalul şi creativitatea pentru a crea o echipă unică şi un dezvoltator de top.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caracter,
comunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.