(P) Semnătura digitală de mână revoluţionează lumea medicală

Postat la 09 martie 2021 66 afişări

(P) Semnătura digitală de mână revoluţionează lumea medicală

Va mai conta semnătura de mână după revoluţia digitală? Digitalizarea este o provocare actuală pentru multe domenii, dar mai ales pentru lumea medicală, care trebuie să-şi îmbunătăţească fluxurile şi procesele, dar să păstreze, în acelaşi timp, atât natura personală a relaţiilor cu pacienţii, cât şi condiţiile de înaltă securitate impuse acestui domeniu. La concurenţă cu sectorul bancar, domeniul medical este, probabil, zona în care e cel mai frecvent necesară semnătura autentică, pe reţete, înştiinţări, încuviinţări sau declaraţii pe proprie răspundere. Reţelele medicale moderne, clinici, spitale şi cabinete, anticipează transformări profunde ale acestor fluxuri de lucru, pregătind strategii complexe, în care stiloul şi hârtia au un rol secund. Soluţiile pentru aceste provocări vin de pe piaţa instrumentelor de scris digitale, un domeniu în plină expansiune la nivel mondial. Wacom, lider pe piaţa pad-urilor de semnătură şi a afişajelor interactive pentru stilourile digitale, propune tehnologii inovatoare, care asigură un plus de securitate inclusiv în acele momente în care interacţiunea umană este absolut necesară. Semnarea contractelor importante sau consimţământul pentru procedurile medicale sunt situaţii pentru care compania japoneză Wacom, producător cu o experienţă de 35 de ani, asigură noi generaţii de instrumente de scris cu cerneală digitală.

Dar, semnătura autentică poate fi digitală?

Prin utilizarea tehnologiilor pentru digitalizarea scrisului de mână, o semnătură îşi păstrează caracterul personal şi simbolic, dar este mai mult decât un semn grafic unic, în măsura în care integrează şi o serie de informaţii cu privire la autorul ei. Tehnologia Wacom permite captarea cu înaltă acurateţe a scrisului de mână, oferind metadate despre modul unic în care o persoană foloseşte stiloul, de la sincronizare, la unghi şi viteză a scrisului sau presiunea exercitată asupra dispozitivului, măsurată în adâncimi în realitatea virtuală. Soluţia este aplicabilă în toate domeniile, dar mai ales în lumea medicală, care poate uita acum hârtiile, păstrând, totodată, nealterată natura personală a tuturor tipurilor de relaţii, inclusiv legătura unui medic cu pacientul său. Deşi este mijlocită de tehnologie, relaţia dintre cei doi rămâne nemijlocită, fără monitoare care să-i despartă. Tehnologia eSignature îmbunătăţeşte semnificativ securitatea, prin mai mulţi factori autentificare (MFA). Soluţia asigură, totodată, o experienţă personală, dinamică şi intuitivă şi un mediu modern şi plăcut de lucru, mai ales în cazurile în care această impresie are o imensă importanţă, cum ar fi interacţiunea cu pacienţii.

Eficienţa şi robusteţea afişajelor Wacom a fost confirmată în milioanele de tranzacţii înregistrate în fiecare an în lumea medicală internaţională. Ecranele LCD oferite de compania japoneză sunt rezistente la zgârieturi, iar instrumentele de scris echipate cu cerneala WILLTM preiau cu acurateţe datele biometrice, astfel încât o semnătură să devină un mijloc mai sigur de identificare a unei persoane. În condiţiile în care unele spitale doresc flexibilitate şi libertatea de a folosi o serie de alte dispozitive, Wacom le oferă partenerilor săi softuri care să permită integrarea cernelii digitale WILLTM cu terţe platforme, precum iPad-uri Apple sau smartphone-uri Android, printre altele.

Semnăturile electronice scrise de mână reduc semnificativ decalajul între momentul unei decizii şi cel în care aceasta devine parte dintr-un sistem digital. Înregistrarea pacienţilor devine un proces simplu, în măsura în care semnarea şi arhivarea zilnică a documentelor devine un proces organic, actualizat în timp real. Tehnologiile Wacom le permit organizaţiilor specializate în asistenţă medicală, la nivel mondial, să digitalizeze fluxurile de lucru bazate până acum pe hârtie, păstrând nealterate şi nemediate experienţele umane şi relaţiile interpersonale. Cu aceste dispozitive, efortul de a gestiona profesionist relaţiile cu pacienţii se diminuează semnificativ, la fel şi costurile sau risipa.

Acţiuni umane, afacere digitală! Revoluţia tehnologică are multe de oferit organizaţiilor, care caută instrumente inteligente atât pentru îmbunătăţirea proceselor, cât şi pentru gestionarea unora dintre cele mai complexe probleme. Soluţii din ce în ce mai simple şi mai eficiente pot contribui semnificativ în diverse domenii sensibile, de la eficienţă, creşterea performanţei şi reducerea costurilor, la diversificarea ofertei de servicii, controlul deşeurilor, provocări de securitate sau conectivitate la nivel global. Pe măsură ce tehnologia devine accesibilă şi este implementată la scară largă, diferenţierea între companii devine o nouă imensă provocare. După 35 de ani de experienţă, compania Wacom înţelege că cel mai puternic element de diferenţiere competitivă este, de fapt, o viziune care pune accent pe oameni. Compania rămâne consecventă acestui principiu, modelând permanent viitorul digital al scrisului de mână. Acţiuni umane, afacere digitală!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
semnatura,
asigurare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.