(P) htss - ce înseamnă custom software şi care sunt avantajele unei astfel de soluţii

Postat la 28 septembrie 2022 68 afişări

(P) htss - ce înseamnă custom software şi care sunt avantajele unei astfel de soluţii

Lumea de astăzi este condusă de tehnologie şi de inovaţiile acesteia. Organizaţiile au învăţat să adopte şi să valorifice beneficiile aplicaţiilor de tip custom software, pentru o mai bună gestiune a proceselor de business.

De-a lungul anilor, companiile de IT au înţeles că, adesea, aplicaţiile gata făcute („ready-made”) nu reuşesc să satisfacă nevoile personalizate şi diversificate ale clienţilor. Acest lucru a înclinat balanţa către dezvoltarea de produse şi aplicaţii pe baza unui custom software. În afară de exclusivitate şi personalizare, ce asigură un custom software?

Gartner afirmă că piaţa dezvoltatorilor de custom software este imensă, fiind evaluată la circa 70 de miliarde de dolari şi având o creştere constantă de 5% pe an.

htss a dezvoltat soluţii personalizate pentru aproape toate industriile existente în România, pentru clienţi din domenii precum banking, energie, pharma, medical, asigurări, ONG, servicii, auto, retail, FMCG, administraţie, imobiliare şi lista poate continua la nesfârşit. În portofoliul de clienţi existenţi se numără atât companii mici şi mijlocii, mai puţin mediatizate, dar care contribuie în fiecare zi la bunul mers al mediului de afaceri românesc, dar şi nume mari ca Heineken, Engie, Carrefour, Leroy Merlin, E-on, ProTV, Raiffeisen, Dr. Max, BCR, Cora, Unicredit, Sensiblu şi altele”, afirmă Adrian Staicu, Manager htss, divizia Custom Software.

Care sunt avantajele unui custom software dezvoltat de htss?

Dezvoltarea unui software personalizat implică un amplu proces de planificare, proiectare şi creare a unei aplicaţii care răspunde nevoilor presante ale clientului. Un custom software poate fi dezvoltat pentru toate tipurile de clienţi şi poate fi integrat cu toate scenariile de implementare.

Concentrat pe nevoile de business ale clienţilor

Personalizarea aplicaţiilor, în funcţie de specificul companiilor, le permite managerilor să gestioneze eficient şi fără probleme operaţiunile zilnice, în timp ce cresc productivitatea şi profitabilitatea companiei. Aşadar, alegerea unui custom software este o soluţie ideală pentru organizaţiile cu nevoi unice.

Scalabilitate şi fiabilitate

Deoarece un custom software este construit pentru anumite afaceri şi nu pentru o gamă largă de activităţi, se poate integra cu uşurinţă în sistemele existente ale companiei şi se poate extinde pe măsură ce organizaţia se extinde. De asemenea, companiile îşi pot anticipa mai bine nevoile şi le pot comunica companiilor de dezvoltare de software personalizat cu care lucrează. Apoi, dezvoltatorii de software adaptează serviciul astfel încât acesta să poată răspundă nevoilor solicitate. Flexibilitatea şi scalabilitatea aplicaţiilor permit unui business să adere la toate cerinţele şi tendinţele de pe piaţă.

Securitate îmbunătăţită

Securitatea este unul dintre aspectele cheie pentru ca organizaţiile să opteze pentru servicii de tip custom software. În mod specific, dacă luăm ca exemplu domenii precum banking, medicină sau juridic, protecţia datelor este de o importanţă maximă. Datorită naturii sensibile, securitatea datelor în cadrul serviciilor de dezvoltare a aplicaţiilor personalizate este esenţială. Soluţiile de tip custom software permit implementarea unor standarde de securitate ridicată, de protejare a datelor şi de prevenire a oricăror vulnerabilităţi.

Care e profilul de client care are nevoie de custom software?

„Clienţii care apelează la soluţiile de software personalizate au o viziune care nu poate fi pusă în practică prin achiziţia de produse gata de instalare. Aceştia au idei disruptive care pot schimba mersul lucrurilor, pot crea avantaje competitive şi, implicit, valoare de business mai mare. De aceea, ei apelează la divizia noastră fie pentru a gândi o soluţie software de la zero, sau pentru a modifica una dintre soluţiile existente. Rezultatele sunt de fiecare dată impresionante, pentru că produsul final are un nivel de personalizare şi eficientizare greu de imitat de către competiţie”, adaugă Adrian Staicu, Manager htss, divizia Custom Software.

Divizia Custom Software htss lucrează exclusiv în sistem Agile, ceea ce înseamnă că „time-to-live” este acum mult mai scurt, chiar şi pentru soluţii mai complexe. Întreaga filosofie Agile urmăreşte realizarea de aplicaţii flexibile, care să poată fi lansate rapid şi îmbunătăţite din mers. Ca regulă generală, putem spune că, în medie, o soluţie personalizată realizată de la zero împreună cu clientul poate fi lansată în forma sa MVP în trei luni – dar asta depinde, desigur, de mulţi factori.

De ce aş apela la htss?

Soluţiile personalizate urmăresc să rezolve nevoi şi probleme urgente, obiective pragmatice şi bine definite ale clienţilor. Unele dintre aceste specificaţii sunt chiar marcate prin contract ca fiind confidenţiale, deoarece reprezintă puncte centrale ale filosofiei, modului de lucru şi reţetelor de succes ale clienţilor noştri.

„Atunci când cele mai complexe şi importante procese de business, producţie şi creaţie trebuie digitalizate, clienţii noştri apelează la htss Custom Software” conchide Adrian Staicu, Manager htss, divizia Custom Software.

Despre High-Tech Systems & Software

Htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluţii software de business. Înfiinţată în 2012, htss şi-a dezvoltat rapid portofoliul de clienţi datorită preocupării pentru inovare, suport rapid şi de calitate. Astăzi, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluţie de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automata a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
procese,
produse,
rapid,
refuz,
securitate,
servicii,
solutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.