(P) Cum să alegeţi tastatura de gaming potrivită

Postat la 06 aprilie 2022 25 afişări

(P) Cum să alegeţi tastatura de gaming potrivită

Alegerea celui mai bun set-up pentru sesiunile de gaming poate părea puţin copleşitoare. Personal, toate opţiunile diferite pentru tastaturile de gaming ne-au descurajat mult timp să cumpărăm una. Cu toate acestea, cu câteva cercetări şi cu ghidul nostru util pentru alegerea tastaturii de gaming potrivite, puteţi găsi echipamentul potrivit pentru dvs. în cel mai scurt timp.

Nu vă lăsaţi descurajat de toate alegerile şi tehnologia. Ghidul nostru util vă va semnala lucrurile esenţiale în secţiuni uşor de gestionat, astfel încât, data viitoare când veţi căuta tastatura de gaming perfectă pentru jocuri, veţi şti ce înseamnă jargonul informatic şi care este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Acest articol se adresează tuturor celor care sunt în căutarea următoarei, sau chiar primei, tastaturi pentru jocuri. Fie că sunteţi un începător sau un profesionist cu mai multe tastaturi de gaming, în acest ghid veţi găsi ceva care să vă ajute. Indiferent pentru ce aveţi nevoie de o tastatură de gaming, suntem aici să vă ajutăm.

Pentru a alege tastatura de gaming potrivită, aflaţi de ce dimensiune aveţi nevoie şi verificaţi tehnologia, rularea, personalizarea tastelor şi macro-urile, precum şi iluminarea din spate pentru estetică şi un joc mai bun. Obţineţi cea mai bună calitate de construcţie şi luaţi în considerare caracteristicile anti-ghosting, estetica, marca şi preţul.

O tastatură de gaming este un instrument esenţial pe care trebuie să îl aveţi în arsenalul dvs., atunci când vă aşezaţi să vă jucaţi. Majoritatea tastaturilor standard nu rezistă mult timp sub presiunea degetelor rapide ale unui gamer, iar tastele nu sunt întotdeauna proiectate pentru apăsări simultane. Nimeni nu vrea ca jocul său să fie distrus de taste de proastă calitate sau de apăsări fantomatice, aşa că iată ce trebuie să ştiţi despre alegerea tastaturii potrivite pentru jocuri.

Tastaturile vin în diferite dimensiuni, dar de obicei urmează unul dintre cele două stiluri: full-size sau tenkeyless. Mărimea este o problemă pentru gameri, în funcţie de locul de joc şi de confortul personal. Dacă aveţi nevoie de toate tastele, cum ar fi tastatura numerică, veţi dori să cumpăraţi o tastatură full-size.

Cu toate acestea, o tastatură wireless tenkeyless este cea mai bună dacă doriţi o tastatură de gaming mai mică, de exemplu, pentru a încăpea pe un birou sau pe o masă laterală. Utilizarea tenkeyless vă permite să ţineţi mouse-ul mai aproape de tastele WASD, ceea ce mulţi gameri consideră mai confortabil. Cu toate acestea, dacă vă place să folosiţi coduri alt, probabil că o tenkeyless nu este pentru dumneavoastră.

Tastaturile de calculator folosesc două tehnologii principale pentru a funcţiona: mecanică sau cu membrană. Jucătorii preferă tastaturile mecanice, deoarece acestea minimizează efectul de ghosting şi oferă acel click satisfăcător atunci când sunt apăsate. De asemenea, o mulţime de jocuri se bucură de estetica old-school a tastelor mecanice clicky.

Pe de altă parte, tastaturile mecanice pentru jocuri tind să ridice preţul, iar dacă faceţi cumpărături cu un buget limitat, probabil că vă veţi alege cu o tastatură cu membrană. Tehnologia cu membrană este mai puţin precisă decât cea mecanică, dar s-ar putea să o găsiţi mai confortabilă pentru degetele dvs. Dacă vă obişnuiţi să apăsaţi ferm pe taste, o tastatură cu membrană va funcţiona bine pentru dumneavoastră. Mulţi gameri încă le folosesc, iar acest lucru nu vă va reţine.

Cele mai multe jocuri au o mulţime de butoane, opţiuni şi meniuri, iar tastatura ta de gaming trebuie să facă faţă la tot ceea ce jocul dvs. preferat îi poate oferi. Macro-urile vă permit să mapaţi personal tastele pentru funcţiile jocului, de exemplu, programând butonul PrtSc pentru a deschide inventarul. Unele tastaturi de jocuri permit această funcţionalitate, iar multe tastaturi vă permit să salvaţi mai multe seturi de macro-uri, unul pentru fiecare joc.

Dacă jucaţi mai multe jocuri, v-am recomanda să alegeţi o tastatură de gaming cu această capacitate, pentru a nu fi nevoit să vă configuraţi macrourile de fiecare dată când schimbaţi jocul.

De asemenea, este posibil să doriţi să schimbaţi switch-urile de sub fiecare tastă în parte, mai ales dacă anumite taste vă dau bătăi de cap.

Cu toţii am văzut acele tastaturi de gaming iluminate în culori, cu taste curcubeu. Nu este nimic greşit în a alege o tastatură de gaming pentru retroiluminarea sa uimitoare, mai ales dacă este personalizabilă şi poţi selecta culorile dvs. preferate. De asemenea, aţi putea alege culori care se potrivesc cu jocul pe care îl jucaţi.

O tastatură retroiluminată aduce un cu totul alt nivel sesiunilor de gaming şi este un subiect de discuţie printre prieteni. Nici măcar nu trebuie să cheltuiţi atât de mult, deoarece piaţa este plină de tastaturi retroiluminate la preţuri rezonabile.

În ciuda atracţiei sale estetice, iluminarea din spate a tastaturilor are o altă funcţie pentru gameri. Retroiluminarea personalizabilă vă permite să evidenţiaţi tastele pe care le folosiţi cel mai des, astfel încât să le puteţi accesa mai uşor. Mulţi gameri se bucură să joace pe întuneric, dar acest lucru nu este uşor dacă nu ştiţi unde sunt tastele.

Verificaţi de două ori cât de multă personalizare vă oferă fiecare tastatură de gaming în parte. Unele nu au opţiunea de a ilumina taste individuale, ceea ce este destul de inutil ca gamer. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tastatura gaming

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.