(P) Cea mai bună temperatură de setat pe termostat pentru a economisi bani

Postat la 16 ianuarie 2023 440 afişări

(P) Cea mai bună temperatură de setat pe termostat pentru a economisi bani

Am intrat bine în teritoriul iernii, cu temperaturi mai scăzute care au cuprins o mare parte a naţiunii. Aerul rece poate fi o plecare binevenită de la temperaturile ridicate ale verii, dar vine şi cu facturi de încălzire care ar putea costa cu 17% mai mult decât anul trecut.

Înainte de a porni centrala (sau pompa de căldură), o reglare rapidă a unui termostat de centrală vă poate ajuta să vă menţineţi factura de utilităţi mai mică pe parcursul lunilor de iarnă.

Aici vom explica cea mai bună setare a termostatului dvs. inteligent pentru a vă ajuta să economisiţi energie în această iarnă, de ce funcţionează şi ce altceva puteţi face pentru a vă încălzi casa în mod eficient.

Cel mai bine este să vă menţineţi termostatul la 20 grade C în cea mai mare parte a zilei în timpul sezonului de iarnă. Pentru o eficienţă maximă, ar trebui, de asemenea, să desemnaţi opt ore pe zi în care să reduceţi temperatura de pe termostat de centrală cu 7-10 grade. Urmând această rutină, este posibil să vă puteţi reduce din nou costurile anuale cu energia cu până la 10%.

În funcţie de programul dvs. şi de preferinţele dvs. în materie de confort, puteţi decide dacă preferaţi să vă păstraţi casa mai răcoroasă în timpul zilei sau noaptea. Unii oameni preferă să dea căldura la termostatul de centrală mai încet noaptea, când se pot cuibări sub pături şi nu vor observa condiţiile mai reci. În plus, dormitul la temperaturi mai scăzute poate fi legat de obţinerea unui somn mai odihnitor.

Pentru alţii, ar putea avea mai mult sens să dea un termostat de centrală mai încet în timpul zilei, când sunt la serviciu. Odată ajunşi acasă, puteţi ridica temperatura la un nivel mai confortabil.

Cea mai bună tehnică pentru a rămâne răcoros, dar şi pentru a minimiza costurile cu utilităţile în timpul verii, este să vă menţineţi casa mai caldă decât de obicei atunci când nu este nimeni acasă şi apoi să reglaţi temperatura la un nivel cât mai ridicat posibil, în mod confortabil, atunci când sunteţi acasă. Experţii au sugerat ca locuinţele să fie menţinute la 25 de grade Celsius atunci când sunt acasă în timpul zilei.

De asemenea, sugerează ca termostatul să fie setat la 27 C când dormiţi şi la 29 C când nu sunteţi în casă pentru economii maxime - recomandări care au fost întâmpinate cu dispreţ şi neîncredere pe reţelele de socializare.

Dacă setarea termostatului undeva la 26 de grade sună prea cald, atunci o bună regulă de bază de urmat este de a regla termostatul cu 7 până la 10 grade mai sus faţă de setarea normală timp de opt ore pe zi, astfel încât să puteţi economisi până la 10% pe an.

Ce face ca 20 grade C să fie cea mai bună temperatură pentru iarnă? Este la capătul inferior al temperaturilor interioare confortabile pentru unii oameni, dar există un motiv bun pentru a vă păstra casa mai răcoroasă în timpul iernii. Atunci când casa dvs. este setată la o temperatură mai scăzută, aceasta va pierde căldura mai încet decât dacă temperatura ar fi mai ridicată. Cu alte cuvinte, menţinerea casei dvs. la o temperatură interioară mai rece o va ajuta să reţină căldura mai mult timp şi va reduce cantitatea de energie necesară pentru a menţine casa confortabilă. Ca urmare, veţi economisi energie şi bani.

O concepţie greşită frecventă este aceea că setarea aparatului de aer condiţionat la o temperatură mai mică decât cea normală vă va răci casa mai repede. Dar, de fapt, un aparat de aer condiţionat va răci cu adevărat casa doar cu 5 până la 10 de grade mai puţin decât în exterior; orice altă setare nu va răci casa mai mult şi va duce la cheltuieli inutil de mari.

În plus, o setare mai ridicată a temperaturii interioare în timpul verii va încetini, de fapt, fluxul de căldură în locuinţa dumneavoastră, ceea ce duce la economii de energie şi bani.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
casa,
timp,
grade,
caldura,
centrala,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.