(P) Ce trebuie să faci în cazul unei fracturi de gleznă?

Postat la 06 ianuarie 2023 24 afişări

(P) Ce trebuie să faci în cazul unei fracturi de gleznă?

Un pas făcut greşit, împiedicarea sau răsucirea bruscă a piciorului pot provoca traumatisme serioase ale gleznei. O fractură este imposibil de ignorat, pentru că apar imediat semnele şi simptomele specifice: durere intensă, pulsatilă, vânătăi, umflarea sau chiar deformarea gleznei, sensibilitate sau dificultate la mers sau chiar la cea mai mică atingere.

În funcţie de severitatea leziunii, fractura poate fi localizată sub forma unei fisuri a osului sau se poate exterioriza, prin fractură deschisă, osul ajungând să străpungă pielea. În acest caz, acordarea primului ajutor este esenţială pentru a preveni eventuale complicaţii, iar transportarea persoanei accidentate la un Compartiment de Primiri Urgenţe, pentru consult şi investigaţii de specialitate, nu trebuie întârziată.

Dacă sunt neglijate sau tratate superficial, fracturile pot duce la complicaţii serioase. În cazul unei fracturi deschise de gleznă, poate apărea infecţia osoasă, o complicaţie redutabilă, pentru că osul care străpunge pielea este expus la bacterii. De asemenea, în urma unei fracturi, vasele de sânge şi nervii din zona gleznei pot fi afectaţi, iar pacientul se va confrunta cu amorţeală a membrului inferior şi chiar cu probleme circulatorii. Prin urmare, orice fractură, indiferent de gradul de severitate, trebuie investigată şi tratată cât mai repede.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii care au suferit fracturi de gleznă sau alte traumatisme ale oaselor şi articulaţiilor au acces la servicii medicale avansate şi la consultaţii oferite de medici ortopezi cu o bogată experienţă în domeniu. Spitalul dispune de echipamente imagistice moderne, cu tehnologii de ultimă generaţie, necesare pentru stabilirea rapidă a unui diagnostic corect în cazul unui traumatism – tomografie computerizată, radiografie digitală, ecografie, examen RMN.

Pacienţii care necesită internare beneficiază de îngrijiri de top, medicii fiind specializaţi în diagnosticarea şi tratarea diferitelor tipuri de leziuni osoase şi articulare. Ori de câte ori este posibil, intervenţiile ortopedice sunt realizate minim invaziv, astfel încât recuperarea pacientului să fie cât mai rapidă, iar durerea şi riscurile postoperatorii cât mai reduse.

Pe lângă tratarea fracturilor, la Spitalul Clinic SANADOR se realizează o gamă variată de proceduri ortopedice: protezări ale umărului, şoldului şi genunchiului, artroscopii, repararea leziunilor meniscului, intervenţii pentru corectarea unor diformităţi ale piciorului, reconstrucţii ligamentare la genunchi şi gleznă etc. Pacienţii cu probleme ortopedice pot să apeleze şi la proceduri de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic), care vor fi recomandate de un medic de medicină fizică şi de reabilitare, în cadrul unui plan de tratament personalizat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.