(P) „Avem nevoie de medici care ştiu să atingă atât corpul, cât şi sufletul.” O nouă şansă la viaţă pentru un pacient

Postat la 12 ianuarie 2023 39 afişări

(P) „Avem nevoie de medici care ştiu să atingă atât corpul, cât şi sufletul.” O nouă şansă la viaţă pentru un pacient

Vlad se confrunta de mult timp cu simptome neplăcute, care indicau o problemă cardiacă: obosea şi simţea că rămâne fără aer după un efort fizic mai îndelungat. În urma unor investigaţii imagistice detaliate, a primit un diagnostic grav: boală tricoronariană severă, cu subocluzie de trunchi de coronară stângă. Singurul tratament posibil era o intervenţie chirurgicală complexă – bypass aortocoronarian pentru revascularizarea miocardului.

Pacientul s-a programat la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Stanislav Rurac, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară. Intervenţia de triplu bypass aortocoronarian a decurs fără probleme, iar pacientul s-a recuperat repede.

„Periodic, îmi aduc aminte de situaţia prin care am trecut şi gândurile mele se îndreaptă spre Dr. Stanislav Rurac, o persoană complexă – OM şi medic în acelaşi trup. Avem nevoie de medici-oameni, ca domnul doctor Rurac, medici care ştiu să combine medicina cu tratarea sufletului, care ştiu să atingă atât corpul, cât şi sufletele pacienţilor şi să opereze acolo unde este nevoie. Când vor fi mai mulţi medici ca Dr. Stanislav Rurac în România, medicina va fi aşezată la alt nivel, în care pacienţii vor fi pe deplin trataţi, la suflet şi la trup, de aceeaşi persoană, vindecarea va fi rapidă, iar oamenii vor avea, din nou, prieteni de suflet“, crede Vlad.

Boala coronariană ischemică, de care suferea pacientul, este una dintre principalele cauze de deces în România, dar şi la nivel mondial, fiind provocată de îngustarea sau chiar blocarea completă cu plăci de aterom a arterelor coronare, cele care alimentează cu sânge inima. Din păcate, această afecţiune gravă este diagnosticată de obicei târziu, pentru că manifestările clinice apar într-un stadiu deja avansat, când riscul unor complicaţii este deja foarte mare.

Dacă nu este tratată corect, boala coronariană ischemică poate duce la infarct miocardic acut, la insuficienţă cardiacă şi chiar la deces. Tratamentul ischemiei cardiace se poate realiza prin angioplastie cu balon şi stent (procedură de cardiologie intervenţională) sau, în cazuri mai grave, prin bypass aortocoronarian (intervenţie chirurgicală).

La Spitalul Clinic SANADOR, boala coronariană poate fi tratată prin toate metodele moderne, medicul recomandând pacientului cea mai bună soluţie terapeutică, în funcţie de starea acestuia, de vârstă şi de severitatea afecţiunii. Tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare este indicat pentru afecţiunile valvulare, bolile congenitale de inimă, ateromatoza arterială, anevrismele, disecţiile şi ocluziile arterelor sau venelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacient,
medici,
nevoie,
viata,
boala,
tratare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.