(P) 5 sfaturi pentru cumpărarea unei maşini de spălat rufe

Postat la 28 aprilie 2022 189 afişări

(P) 5 sfaturi pentru cumpărarea unei maşini de spălat rufe

Sunteţi pregătiţi pentru o maşină de spălat nouă? Având în vedere că este o investiţie majoră cu care veţi trăi ani de zile, ar fi bine să vă înarmaţi cu câteva informaţii înainte de a cumpăra.

Iată sfaturile şi tacticile de cumpărare noastre pentru a vă ajuta să faceţi cea mai bună alegere.

Nu vă orientaţi doar către cel mai nou model

Instinctul dvs. poate fi să cumpăraţi doar cele mai noi modele. La urma urmei, acestea au cea mai nouă tehnologie pentru a vă curăţa hainele, nu-i aşa? Nu neapărat.

Modelele de maşină de spalat rufe sunt vândute de obicei pentru o perioadă de trei până la cinci ani, iar pe măsură ce trec anii, preţurile scad. Dar modelele puţin mai vechi au adesea aceleaşi caracteristici ca şi modelele mai noi şi îndeplinesc aceleaşi standarde pentru eficienţa apei şi a energiei.

S-ar putea să trebuiască să faceţi ceva săpături, totuşi, pentru a găsi modele mai vechi în magazine. Acest lucru se datorează faptului că comercianţii cu amănuntul au tendinţa de a expune maşinile de spălat mai noi, mai scumpe, în faţă sau la capătul culoarului, şi de a muta modelele mai vechi în locuri mai puţin vizibile.

Poate fi şi mai dificil să găsiţi modele mai vechi online. Prin urmare, mersul în magazine - în timp ce luaţi măsurile de siguranţă adecvate, inclusiv purtarea unei măşti şi practicarea distanţei sociale - este cea mai bună opţiune.

Nu vă lăsaţi tentat de preţurile foarte mici

Maşinile de spălat cu încărcare superioară cu agitator sunt, de obicei, cel mai ieftin tip de maşină de spălat. Dar am constatat că modelele care costă mai puţin obţin de obicei calificative mediocre sau mai slabe în majoritatea testelor de maşini de spălat, şi sunt şi destul de zgomotoase.

Dacă puteţi cheltui puţin mai mult, veţi găsi mai multe opţiuni şi o performanţă generală mai bună. Acelaşi sfat este valabil şi pentru maşinile HE cu încărcare superioară care costă mai puţin.

Sunteţi capabil să vă extindeţi bugetul? Puteţi obţine un aparat cu încărcare frontală care oferă o curăţare de top. (Multe dintre cele mai bune performanţe în testele de spălare sunt maşini cu încărcare frontală).

Maşinile cu încărcare frontală sunt, de obicei, cel mai scump tip de maşină de spălat. Dar, în ultimii ani, producătorii au introdus modele de masini de spalat cu uscator care au preţuri care concurează cu cele cu încărcare superioară.

Modelele exclusiviste nu sunt atât de exclusiviste

Un comerciant cu amănuntul de tip big-box poate promova o maşină de spălat ca fiind exclusivă şi o poate expune în mod proeminent, dar doar pentru că o maşină de spălat rufe este exclusivă nu înseamnă că este semnificativ diferită de concurenţii săi.

Un producător nu face o maşină de spălat rufe complet diferită pentru un singur retailer, dar va face modificări minore, cum ar fi adăugarea unui ciclu sau două. Dar, deoarece comercianţii cu amănuntul - nu producătorii - au ultimul cuvânt în ceea ce priveşte preţul unui produs, este posibil să vedeţi mai des maşini de spălat exclusive la reducere.

Pentru a obţine cea mai bună ofertă pentru practic aceeaşi maşină de spălat rufe, verificaţi preţurile modelelor exclusive ale diferiţilor comercianţi cu amănuntul. Veţi şti că maşinile sunt comparabile dacă numerele de model sunt foarte asemănătoare.

Aveţi mult mai multe opţiuni decât albul

Producătorii continuă să adauge culori la gamele lor de maşini de spălat cu uscător. Puteţi obţine o maşină de spălat care este albastru safir, şampanie sau negru inoxidabil. Şi toţi marii producători oferă maşini de spălat rufe de culoare gri închis, o aluzie la aspectul de oţel inoxidabil. Pentru un inox adevărat, va trebui să cheltuiţi ceva mai mult.

Nu veţi găsi fiecare opţiune de culoare în magazine, dar este uşor să verificaţi selecţia de culori a unui model online pe site-urile web ale producătorului sau ale comercianţilor cu amănuntul. Majoritatea modelelor de maşini de spălat rufe sunt albe, dar puteţi căuta folosind numărul de model al maşinii de spălat care vă interesează pentru a vedea dacă sunt disponibile şi alte culori.

Bugetul pentru caracteristici extra

Nu toate maşinile de spălat rufe vin cu furtunuri pentru instalare, iar dacă achiziţionaţi un uscător asortat, de obicei va trebui să cumpăraţi un kit de ventilaţie. Clienţii ar trebui să fie conştienţi că acestea sunt costuri suplimentare atunci când îşi fac bugetul.

Dacă vă stivuiţi maşina de spălat şi uscătorul cu încărcare frontală, veţi avea nevoie de un kit de stivuire specific pentru set. Doriţi ca vechea dumneavoastră maşină de spălat să fie transportată? Pregătiţi-vă să plătiţi o taxă şi pentru asta, deşi unele magazine includ transportul în preţul de livrare, aşa că întrebaţi pentru detalii. Şi nu vă fie teamă să negociaţi.

Multe maşini sunt mai late, mai adânci sau mai înalte decât cele fabricate cu un deceniu în urmă. Iar o capacitate mai mare a maşinii de spălat înseamnă că puteţi face încărcături mai mari, ceea ce este util, având în vedere că durează mai mult timp pentru a face o încărcătură în maşinile de spălat din ziua de azi, care au un consum redus de apă.

Dar reţineţi: modelele mai noi de maşini de spălat ar putea fi mai late decât cele standard de şi cu câţiva centimetri mai înalte sau mai adânci, aşa că este important să vă măsuraţi spaţiul. Alocaţi cel puţin 15 cm în spatele maşinii de spălat pentru racordurile de apă şi un centimetru între maşina de spălat şi uscător.

De asemenea, asiguraţi-vă că măsuraţi uşile şi holurile pentru a vedea dacă noua dumneavoastră maşină de spălat poate trece prin ele. Spre deosebire de frigidere sau cuptoare, maşinile de spălat şi uscătoarele nu devin semnificativ mai înguste, în cazul în care alegeţi să dezasamblaţi uşa de la unitate pentru a o manevra printr-o uşă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
cumparare,
sfaturi,
masina,
modele,
refuz,
apa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.