(P) 4 sfaturi pentru purtarea unui ceas bărbătesc

Postat la 26 martie 2021 274 afişări

(P) 4 sfaturi pentru purtarea unui ceas bărbătesc

Ceasul este unul dintre accesoriile care spun cel mai mult despre o persoană. La nivel de stil, nivel economic şi nivel intelectual. Ajungând la punctul în care mulţi oameni îl folosesc fără a se uita măcar la ora pe care o arată (acum, când toată lumea are un smartphone). De aceea, vă vom oferi 4 sfaturi pentru a-l utiliza corect.

4 sfaturi pentru purtarea unui ceas bărbătesc:

1. Alegeţi dimensiunea ceasului în funcţie de corpul dumneavoastră

După cum bine ştiţi, există multe dimensiuni de ceasuri (mai degrabă multe dimensiuni ale cadranului unui ceas). Deşi este adevărat că în urmă cu câţiva ani era la modă să porţi ceasuri supradimensionate, acest lucru acum poate părea cel puţin neelegant. Este recomandat să purtaţi ceasuri în funcţie de mărimea corpului. Dacă sunteţi o persoană foarte slabă sau scundă, nu purtaţi ceasuri uriaşe. Şi, din contră, dacă eşti o persoană solidă, nu purta ceasuri de dimensiuni mici, subdimensionate.

Ceas bărbătesc pe emag

2. Pe ce mână ar trebui să folosesc ceasul?

De fapt, în aceste vremuri este bine văzută purtarea ceasului pe oricare dintre cele două încheieturi. Deşi, la fel de adevărat este că în mod obişnuit purtarea la încheietura mâinii stângi este cea mai frecventă. Acest lucru se datorează faptului că, din punct de vedere istoric, primele ceasuri de mână au trebuit să fie întoarse constant pentru a funcţiona. Prin urmare, au fost aşezate la mâna stângă, pentru a o putea fi întoarse cu mâna dreaptă, întrucât 85% dintre oameni sunt dreptaci în lume. Din acelaşi motiv, mulţi oameni se simt mai confortabil scriind fără ceas pe mâna dreaptă.

Desigur, în zilele noastre ceasurile nu trebuie să fie întoarse. Şi majoritatea oamenilor scriu acum de la o tastatură, aşa că nu contează pe ce încheietură a mâinii purtaţi ceasul.

De fapt, există ţări în care ceasul este purtat pe mâna dreaptă pentru a preveni furtul acestuia la semafoare, când maşinile sunt oprite şi şoferul îşi ţine braţul stâng în afara geamului.

3. Potriveşte culoarea ceasului cu look-ul tău

Ceasul este încă un complement. După cum am menţionat la început, este de fapt unul dintre cele mai importante. Este foarte recomandat ca ceasurile dvs. să acopere diferite combinaţii de culori. În cazul purtării curelelor metalice sau cromate, culorile de care să ţii cont se regăsesc pe cadru şi pe cadran. Şi dacă cureaua este din piele sau material textil, ne putem juca şi cu combinaţia acestora. Pentru a-i oferi o notă mai formală, poate fi interesant să combinaţi aceste curele din piele cu aceeaşi culoare a curelei şi a pantofilor.

4. Pune ceasul la locul potrivit

O mare greşeală atunci când purtaţi un ceas este să îl puneţi în locul greşit. Nu-l puneţi niciodată peste osul care iese deasupra încheieturii mâinii. Puneţi-l imediat în spate şi cu cureaua strânsă în aşa fel astfel încât să aveţi libertatea maximă de mişcare la mână.

Poziţia tradiţională a ceasului este sub încheietura mâinii, ceea ce are avantajul că abia interferează cu activităţile normale ale mâinii. Pe de altă parte, în unele cazuri, ceasul poate fi mai greu accesibil, deci nu veţi găsi ora uşor şi rapid.

A doua poziţie posibilă este direct pe încheietura mâinii. Această poziţie vă poate reduce, în unele cazuri, pulsul încheieturii mâinii şi vă poate complica anumite activităţi, dar cel puţin sunteţi sigur că veţi vedea întotdeauna ora. Domnii trebuie să fie atenţi doar atunci când poartă o cămaşă, astfel încât ceasul să nu fie prea ascuns. Vizibilitatea maximă ar trebui să fie la mijlocul sferei atunci când mâna este coborâtă de-a lungul corpului. Dacă ceasul este vizibil prin mânecă în orice situaţie, este o „infracţiune” de modă.

Strângerea curelei ceasului este, de asemenea, o chestiune de preferinţă. Ceasul nu trebuie să fie prea strâns pentru a restricţiona circulaţia sângelui, dar nici nu ar trebui să fie prea puţin strâns. Alegeţi întotdeauna o setare în care ceasul să stea pe încheietura mâinii şi să poată fi întotdeauna rotit cu puţină voinţă. De asemenea, nu există nicio regulă împotriva purtării unui ceas pe partea inferioară a încheieturii mâinii. Dar ar trebui să ne amintim că ceasurile alcătuiesc stilul şi personalitatea noastră vestimentară, aşa că ar trebui să fie văzute. Purtaţi ceasul în partea inferioară a încheieturii mâinii atunci când există riscul de deteriorare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
purtare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.